Datum: 26-03-2023 - 13:49
18
sep
'18

Lenie Zoetendaal na kritiek op Facebook reacties over o.a. het Pesthuis niet meer beschikbaar voor CDA kieslijst.

De discussie die al een tijdje rondom het Pesthuis aan de gang is heeft er nu onder andere ook voor gezorgd, dat de nummer drie op kieslijst van het CDA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, Lenie Zoetendaal, zich heeft teruggetrokken en niet langer beschikbaar is als kandidaat. Het CDA Noordwijk-Noordwijkerhout-De Zilk heeft de terugtrekking bekend gemaakt op de website van de partij.....

De reden voor de beslissing van Lenie om niet langer beschikbaar te zijn, is de kritiek uit haar partij op de like-reactie van Lenie op haar Facebook-pagina bij de perikelen rondom het Pesthuis in Noordwijkerhout (zie foto). Maar ook de discussie die door Lenie gevoerd werd op haar Facebook-pagina met de griffie van Noordwijk. Begin maart 2014 heeft Lenie al bij de toenmalige fractievoorzitter van het CDA aangegeven: “Als ik niet kan zeggen op Facebook wat ik wil, dan stop ik voordat ik begonnen ben!” Dat was toen geen enkel probleem, is het ook nooit geweest.

Wat is er dan veranderd? Ik ben nog steeds dezelfde! Ik vind dat je misstanden aan het licht moet kunnen brengen en een openbaar bericht mag waarderen op verslaglegging. En dat de waarheid gezegd mag worden! Angst is een slechte raadgever! Zo luidt een oud gezegde... aldus Lenie Zoetendaal op haar Facebook en daarom is ze niet langer beschikbaar als kandidaat voor de CDA kieslijst. Bron Leidsch Dagblad.

Dit is de reactie van het CDA op de terugtrekking:
Als CDA willen we een campagne voeren op inhoud en niet op personen. Lenie denkt daar anders over. Dat betreuren wij en nog meer haar vertrek. Dat was volgens ons niet nodig geweest. Lenie heeft onder lastige omstandigheden oppositie moeten voeren in Noordwijk. Met vragen en moties heeft ze in de Gemeenteraad anderen proberen te overtuigen. Dat heeft ze uitstekend gedaan met diepgaande kennis van de dossiers en vele gesprekken met degenen waarom het gaat. Met veel inzet heeft ze ernaar gestreefd de decentralisatie goed in te bedden in Noordwijk, met vele contacten hierover in de regio, de provincie en het Rijk. Lenie vertegenwoordigt daarnaast de gemeente Noordwijk in regionale bijeenkomsten. We zullen haar node missen in de nieuwe raadsperiode en zullen haar werk voortzetten.