Datum: 02-10-2023 - 07:34
14
sep
'18

Teylingen College Leeuwenhorst scoort hoog op Internationalisering.

Teylingen College Leeuwenhorst heeft een uitgebreid aanbod aan internationale uitwisselingen. Het begon allemaal in 1997 met het YET project (Youth, Europe and Theatre). Tijdens een intensieve uitwisseling produceren leerlingen uit verschillende landen samen een theatervoorstelling. Het is iedere keer een klein wonder dat er in zo’n korte tijd een complete voorstelling...

met alles er op en er aan, uit grond gestampt kan worden.

Topscore
Voor dit project wordt subsidie aangevraagd bij Erasmus+ (Europese Commissie). Bij de beoordeling van de 86 Nederlands projectaanvragen scoorde YET het hoogste aantal punten van allemaal: 93,5 van de 100 punten. Een mooie bevestiging van de kwaliteit van het programma.

Europa, Japan, China
Met YET is de basis gelegd voor alle andere uitwisselingen die Leeuwenhorst de leerlingen aanbiedt. Binnen enkele weken vertrekken er leerlingen in alle richtingen: Noorwegen, Frankrijk, Duitsland (2x), Spanje, maar ook Japan en China. In februari zal de 20ste editie van het YET project in Finland plaats vinden.

In het voorjaar bezoeken de leerlingen van de partnerlanden Noordwijkerhout. Teylingen College Leeuwenhorst wil met deze uitwisselingen haar leerlingen een onvergetelijk, rijke leerervaring bieden tijdens een intensieve ontmoeting met leerlingen uit andere culturen.

Foto's PR.