Datum: 30-03-2023 - 06:40
13
sep
'18

Woningcorporaties organiseren eerste verkiezingsdebat ‘Betaalbaar wonen in fusiegemeente Noordwijk’.

‘Sociale volkshuisvesting’ is één van de grote verkiezingsthema’s voor de nieuwe gemeente Noordwijk. Wat doen we aan de wachtlijsten? Waar gaan we bouwen en voor wie? En: hoe houden we wonen betaalbaar? De woningcorporaties Sint Antonius van Padua en de Noordwijkse Woningstichting organiseren op dinsdag 25 september een Lagerhuisdebat over sociale volkshuisvesting...

Vertegenwoordigers van alle politieke partijen die op 21 november 2018 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Noordwijk zijn voor het debat uitgenodigd. Met welke standpunten gaan onze politici de verkiezingen in, maar ook: hoe denkt het publiek over de stellingen die aan bod komen? 

Voor de opzet van het debat wordt dicht bij de gebruiken en rituelen van het Engelse parlement gebleven. Er is in de zaal een gelijke opstelling met stoelen rechts en links langs het middenpad. De stelling wordt bekendgemaakt met behulp van een laptop en een beamer.

De presentator (speaker) nodigt de mensen die het met de stelling eens zijn uit om aan de ene kant te gaan zitten en de mensen die het daarmee oneens zijn, om daartegenover te gaan zitten. Dan zal de presentator de deelnemers aan beide zijden vragen naar hun mening. Tijdens het debat mogen deelnemers overlopen naar de overkant. De kracht van argumenten telt! 

Het Lagerhuisdebat wordt geleid door journalist Esther van Rijswijk, die veel ervaring heeft met deze vorm van debatteren. Een deskundige jury wijst na afloop een winnaar aan. Plaats van handeling is de grote zaal van theater De Muze aan het Wantveld 2 in Noordwijk. Het debat begint om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom.