Datum: 30-09-2023 - 04:59
13
sep
'18

Door de bouw van meer woningen 1e fase 'Het Zilt' loopt de verkoop daarvan iets vertraging op.

Om de gemeenteraadsleden en Zilkers op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van het nieuwbouw-project 'Het Zilt' in De Zilk, is de afspraak gemaakt dat wethouder De Jong tijdens de maandelijkse commissievergadering van Ruimte en Wonen een kort verslag doet over de stand van zaken. Zo ook op afgelopen woensdagavond 12 september. Wethouder De Jong kon meedelen...

dat de natuurvergunning door de Provincie Zuid-Holland onlangs is verleend en dat is een belangrijke stap om zo het uitwerkingsplan door het college te kunnen vaststellen. De wethouder hoopt dit najaar daarmee het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te kunnen leggen. De ontwikkelaar is druk bezig met de voorbereidingen zoals het bouwrijp maken van de grond en er moeten nog een paar technische onderzoeken (bodemonderzoek) plaatsvinden.

De verkoop van de woningen zal in november van dit jaar van start gaan, dit is wel weer iets later (3e kwartaal van 2018) als eerder gemeld. De reden is dat er in de eerste fase in plaats van 23 woningen nu 34 woningen worden gebouwd en dat vergt volgens de ontwikkelaar iets meer voorbereidingstijd maar daardoor kunnen er in november gelijk al meer woningen in de verkoop. De eerste fase zal bestaan uit de bouw van twaalf 2-onder-1 kapwoningen en de rest eengezinswoningen in de normale prijsklasse. Prijzen van de woningen zijn nog niet bekend.

Foto's PR.