Datum: 01-06-2023 - 17:16
13
sep
'18

Druk bezocht open huis en feestelijke opening 'Resto VanHarte' Noordwijkerhout. (foto's)

Sinds 23 mei zijn al met veel succes iedere woensdag de deuren open gegaan van Resto VanHarte, een nieuw initiatief in Noordwijkerhout. Op woensdag 12 september stond dan toch de feestelijke officiële opening op de menukaart. Het team van Resto VanHarte en medewerkers van de Waterjuffers hadden voor heerlijke hapjes en drankjes gezorgd in de locatie van De Waterjuffers van Raamwerk...

De initiatiefnemers van Rest VanHarte Noordwijkerhout Hans Hoogeveen, Astrid Koomen en Jacqueline van Nieuwkerk en de andere vrijwilligers, waren blij verrast met de grote belangstelling voor het open huis met daarin de officiële opening van Resto Vanharte. Een opening die in een toespraak verwoord werd door Hans Hoogeveen en met kort optreden van de chefkok met een heuse drumsolo op de pannen en deksels van de keuken.

Hans Hoogeveen gaf in zijn openingstoespraak aan dat hij zeer content is met de vele gasten die men al heeft mogen begroeten op de woensdagavonden sinds 23 mei en tijdens dit open huis op 12 september. De belangstelling is volgens Hans geregeld zo groot om deel te nemen aan de wekelijkse etentjes, dat men helaas ook geregeld nee moet verkopen.

Duidelijk is wel dat er een grote behoefte in de samenleving bestaat voor het concept van Resto VanHarte (zie hieronder) en dat de vrijwilligers het met heel veel plezier gaan voorzetten. Bestuurder van Raamwerk, de heer Hans de Cocq van Delwijnen, had net als nog andere bezoekers een presentje voor de officiële opening van Rest VanHarte. Naast het wekelijks gratis ter beschikking stellen van de locatie van Restaurant de Waterjuffers, stelde hij namens Raamwerk een uitgebreide keukenmachine ter beschikking.

Wat is Resto VanHarte?
Resto Van Harte is een levendig dorpsrestaurant geheel gerund door vrijwilligers. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten en kunnen genieten van een betaalbaar (€ 7,- > indien dit bezwaarlijk is € 4,-) en gezond 3-gangen diner (kinderen half geld) in De Waterjuffers, het restaurant van Het Raamwerk op de Zeereep 3 in Noordwijkerhout.

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil de sociale samenhang in het dorp bevorderen. Bij Resto VanHarte is iedereen welkom, jong en oud, arm en rijk, de rasechte en de nieuwe Noordwijkerhouter. Onze (potentiële) gasten en vrijwilligers zijn mensen die behoefte hebben aan (meer) sociale contacten in het dorp, maar ook mensen die willen helpen de Resto tot een succes te maken.

Door mensen met elkaar in verbinding te brengen door samen te koken en te eten hopen wij bruggen te slaan tussen culturen, generaties en maatschappelijke posities. Hard nodig in een tijd van verschraling, individualisering en toenemende eenzaamheid.

De initiatiefnemers (Jacqueline, Astrid en Hans > zie foto) vonden elkaar in hun persoonlijke drijfveren en zijn van mening dat wij als samenleving wat zorgzamer en liefdevoller met elkaar om zouden kunnen gaan. Dit geldt in het bijzonder in de omgang met de meer kwetsbare medeburgers.

Zij vormen het kernteam van de Resto. Hans heeft de afgelopen 2,5 jaar de scepter gezwaaid in de keuken van een Resto VanHarte locatie in Leiden. Na zijn pensionering als Manager Personeel en Organisatie wijdt hij zich vol overgave aan zijn passie; koken. Hij is gediplomeerd zelfstandig werkend kok en kookt naast Resto VanHarte bij het Hospice Duin en Bollenstreek.

Jacqueline werkt als teamleider bij stichting Vluchtelingenwerk en heeft ruim 20 jaar ervaring met financiële en administratieve processen bij de Rabobank. U begrijpt al wat haar takenpakket is! Astrid werkt als stewardess bij onze nationale trots en zal ervoor zorgen dat de gastvrijheid optimaal verzorgd wordt.

Wij geloven in de kracht en de talenten van de dorpsbewoners van Noordwijkerhout en het geloof samen met hen een eigen lokale Resto vorm te geven onder de vlag van de landelijke Resto VanHarte organisatie. Een organisatie, die al ruim 10 jaar sociale eet-initiatieven ondersteunt op meer dan 55 locaties in Nederland.

Zo heeft Koningin Maxima in 2017 de 50ste locatie geopend in Lelystad. 'Resto VanHarte' is synoniem aan meedoen en daarmee het recept voor een betere buurt en samenleving. Wij verwelkomen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen bij ons aan de slag als vrijwilliger. Resto VanHarte is een veilige plek om werkervaring op te doen en is een erkend leerbedrijf voor MBO- 1 niveau.

Resto VanHarte is een echte netwerkorganisatie. Wij werken graag hecht samen met andere organisaties die net als wij sociaal isolement de wereld uit willen helpen en leefbaarheid wil vergroten in het dorp. Op lokaal niveau willen we samenwerken met collega vrijwilligersorganisaties, sociale wijkteams, sportclubs, GGD, jongerencentra, voedselbank, (thuis)zorgorganisaties, zorgboerderijen, UWV-werkbedrijf, vluchtelingenwerk, ondernemers, kerken, ISD en woningcorporaties.

Het netwerk dat hierdoor ontstaat, bereikt meer dan alle organisaties voor zich. Deze samenwerking betaalde zich al uit in al het voorbereidende werk waarbij wij fantastisch ondersteund zijn door Woningstichting Antonius van Padua en het Raamwerk dat haar restaurant gratis ter beschikking stelt. Resto VanHarte is een (ANBI) instelling zonder winstoogmerk en geen concurrent voor de bestaande horeca.

Daarnaast vinden wij de samenwerking met het bedrijfsleven zeer waardevol. Bedrijven stimuleren hun medewerkers om vrijwilligerswerk te gaan doen, dragen financieel bij en stellen gratis hun expertise ter beschikking. Wij bieden bedrijven een mogelijkheid om maatschappelijk betrokken ondernemen in de praktijk te brengen (win-win situatie).

Resto VanHarte staat voor continuïteit. Wij koken elke week op een vaste dag en maken vanaf 14 mei gebruik van het landelijke Resto online reserveringssysteem: www.restovanharte.nl. Of bel 0900 900 3030 (ma-vrij tussen 9.00 en 12.30 uur 10 ct./min. In verband met de inkoop is reserveren noodzakelijk.

Mocht u vragen hebben of informatie wensen of bent op zoek naar een samenwerkingspartner of wilt u met uw bedrijf iets betekenen voor dit initiatief? Mail of bel ons gerust. Hans Hoogeveen email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06-2454552.