Datum: 29-03-2023 - 12:32
05
sep
'18

Dagboek van het Oranjefeest: dinsdag. (foto's: Munnekeweij, Oranjeloop, kermis, 't Durp)

De Oranjefeesten van 2018 in Noordwijkerhout zijn afgelopen weekend van start gegaan, met op zaterdagavond de GlamourBingo in Café van der Geest en op zondag de Baggerloop. De Oranjevereniging vervolgde op maandag het programma met flink wat verschillende activiteiten, klik hier voor een fotoverslag. We houden u op de hoogte over het verdere verloop van de festiviteiten....

Op dinsdagochtend: wordt van oudsher bij de start van de kermisweek door de voorzitter van de Oranjevereniging Hans Janssen en burgemeester Goedhart het startsein gegeven van de Oranjefeesten in aanwezigheid van de bewoners en leden van de Oranjevereniging in de Tuinkamer van Munnekeweij. De openingsspeeches van beide heren werd natuurlijk afgesloten met zingen van de enige echte Noordwijkerhoutse Wals. 

Voor alle aanwezigen van deze zeer drukbezette kermisochtend in Munnekeweij was er koffie met gebak (aangeboden door de Oranjevereniging) en een muzikaal optreden met gezellige traditionele meezingliedjes. Dit was de eerste activiteit van de dinsdag, in het loop van de dag worden er foto's toegevoegd van de andere activiteiten op deze dag.

Dinsdagmiddag:
Op de Brink ging om 14.00 uur het Lunapark oftewel de kermis op de Brink van start. Het eerste uur van de kermis was zoals gebruikelijk voor Noordwijkerhouters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De kermisexploitanten stelden een uur lang hun attracties kosteloos ter beschikking. Vrijwilligers stonden klaar om kinderen en ouderen onder heerlijke weersomstandigheden te helpen.

In de Poffertjeskraam op het Kermis-terrein trof de redactie van BON een grote groep ouderen aan die onder begeleiding van de vrijwilligers van Stichting met je Hart Noordwijkerhout weer een gezellig uitje hadden en dit keer genoten de mensen van de overheerlijke poffertjes.

Dinsdagavond: 
Als vast onderdeel van de gezellige kermisdagen organiseerde de Oranjevereniging wederom haar traditionele Jeugd-Oranjeloop, 150 jongeren liepen onder goede weersomstandigheden mee op deze sportieve avond. We hebben voor u de foto's van de wedstrijd en van alle winnaars, de uitslagen met namen volgen later.

Op hetzelfde circuit als de Jeugd-Oranjeloop organiseerden atletiekverenigingen NSL uit Noordwijkerhout en de Spartaan uit Lisse, in samenwerking met de Oranjeverenigingen, voor de 24e keer het Super Prestige Oranje Circuit (SPOC). We hebben voor u de foto's van alle winnaars, de uitslagen met namen volgen later.

De dinsdagavond is voor veel inwoners het begin van een gezellige kermisweek en dit evenement zorgt dan ook voor de juiste ambiance. De Oranjevereniging had samen met de deelnemende winkeliers en de horeca, voor een gezellige invulling van deze avond gezorgd. Ook dit jaar was er op deze avond weer een puzzel op te lossen voor de vele bezoekers van het centrum van 't durp. De prijswinnaars van de puzzel zullen later bekend worden gemaakt.

Foto's BON.