Datum: 26-03-2023 - 15:26
04
sep
'18

Alzheimer Café Noordwijkerhout/ Teylingen met als thema: Beleven van kunst bij mensen met dementie.

Op maandagavond 10 september vindt het eerste Alzheimer Café van dit seizoen plaats in Sassembourg. Als speciale gast komt Shahaila Winkler iets vertellen over “Onvergetelijk Mauritshuis”: bijzondere rondleidingen speciaal voor mensen met dementie en hun dierbaren. Door naar kunst te kijken kunnen mensen met dementie samen met hun naasten ideeën uitwisselen, zonder dat...

degene met dementie hoeft terug te vallen op het kortetermijngeheugen. De rondleiding biedt hen toegang tot het langetermijngeheugen en persoonlijke ervaringen, waardoor sociaal contact gestimuleerd wordt. Onderzoek wijst uit dat dit een positieve invloed heeft op de gezondheid: deelnemers voelen zich na afloop van een Onvergetelijk-rondleiding gelukkiger en hebben het idee weer mee te tellen.

Naar kunst kun je ook luisteren: Duo Carmen verzorgt deze avond de muziek. Zij brengen gezelligheid en een feestelijke sfeer waar mensen met dementie samen met hun partner of andere mantelzorger(s) van kunnen genieten. Iedereen is welkom, deze café avond is bij uitstek geschikt om samen met uw dierbare met dementie te bezoeken.

Het Alzheimer café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden. Het Alzheimer café is geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Adres: Sassembourg ,Jan van Brabantweg 1, Sassenheim. Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Voor meer informatie:Mevrouw C.van Noort,telefoonnummer 06-10918151.