Datum: 07-07-2020 - 13:43
27
aug
'12

Het eerste punt in de eerste thuiswedstrijd van VVSB.

Na de verliespartijen tegen Achilles’29 (competitie) en Gemert (beker) is het eerste punt voor VVSB een feit. Thuis werd er gelijk gespeeld tegen nieuwkomer ADO’20. VVSB kwam tot twee keer toe op een achterstand, maar door doelpunten van Michael van Laere...

en Frans van Niel werd de einduitslag 2-2.

VVSB begon met een paar aanpassingen in de basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen Gemert. Kenny Heemskerk mocht weer onder de lat plaatsnemen, dit ging ten koste van Jordy Heimens. Menno Ooyendijk verving de geschorste Jordy Zwart. Peet van der Slot en Michael van Laere speelden in plaats van Omar Hamdi en Thabiso van Zeijl.

Al na twee minuten was de eerste kans genoteerd aan VVSB-zijde. Michael van Laere kopte net naast. VVSB opende sterk maar kreeg al snel een doelpunt tegen. Rick Neele omspeelde Marvin Headley en schoot de bal in de lange hoek waar keeper Heemskerk niet meer bij kon. De hieropvolgende minuten waren voor ADO’20. In de 23e minuut was het ex-VVSB’er Frank Zinhagel met een schot van afstand, maar hij schoot net over.

In de 30e minuut was het dan raak voor VVSB. Een mooie voorzet van Giovialli Serbony werd knap binnen gekopt door Michael van Laere. Na dit doelpunt ging VVSB op zoek naar meer. In de 41e minuut leek ADO’20 de 1-2 te gaan maken, maar de bal ging net op de paal. In de volgende aanval schoot Giovialli Serbony op de vuisten van keeper Patrick Zonneveld.

Na de rust was de wedstrijd van een iets minder hoog niveau. Na de wissel Frans van Niel voor Bart Duindam kwam er echter weer meer leven in het spel van VVSB.

Toch was het ADO’20 dat weer scoorde. Een misverstand tussen Kenny Heemskerk en Menno Ooyendijk leverde de tweede goal op voor Rick Neele. VVSB ging na deze goal druk zetten, posteerde verdediger Stefan Kraaijvanger op het middenveld en ging achterin 1 op 1 spelen. Dit resulteerde in een snelle goal voor VVSB. Een voorzet van Koen Bosma werd ingekopt door Frans van Niel. Beide ploegen kregen hierna nog kansen op de winnende treffer, maar het bleef bij 2-2.

De volgende wedstrijd van VVSB staat gepland voor a.s woensdag om 20.00 uur bij Haaglandia in Rijswijk. VVSB – ADO’20 2-2. 12’ 0-1 Neele, 29’ 1-1 Van Laere, 65’ 1-2 Neele, 74’ 2-2 Van Niel. VVSB: Heemskerk, Van der Slot, Ooyendijk, Kraaijvanger, Headley, Jozic, Ruigrok (70. Hamdi) , Duindam (60. Van Niel), Van Laere (79. Nijman), Serbony, Bosma.