21
aug
'18

Jeugdgemeenteraad zoekt projecten om € 1000,- te verdelen.

Na het succes van voorgaande jaren 2016 en 2017 zal ook dit najaar weer een jeugdgemeenteraad plaatsvinden. Ook dit jaar heeft de jeugdgemeenteraad weer € 1000,- te verdelen over één of meerdere projecten. Verenigingen, maatschappelijke organisaties en ook inwoners die een leuk project bedenken met een maatschappelijk doel, kunnen zich tot 1 oktober melden bij de gemeente...

Het projectvoorstel
Het projectvoorstel moet aan een aantal voorwaarden voldoen - Het project dient ten goede te komen aan de lokale maatschappij.
* De financiële bijdrage van de jeugdgemeenteraad voor het project bedraagt minimaal 300 en maximaal 1.000 euro.
* De vereniging is zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van het project.
* Op maximaal 1 A4 dient te worden omschreven om welke vereniging het gaat, een korte omschrijving van de wensen en een overzicht van de verwachte kosten.

Voorbereiding
De jeugdgemeenteraad wordt op de scholen voorbereid, zo geven gemeenteraadsleden twee gastlessen in de klas. Ook wordt elke klas uitgenodigd voor een bezoek aan het gemeentehuis. In de raadszaal wordt een commissievergadering nagespeeld, zodat elke leerling een keer de kans krijgt aan de knoppen te zitten.

Voorstellen voor projecten kunnen voor 1 oktober worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post worden gestuurd aan Jeugdgemeenteraad Noordwijkerhout, t.a.v. griffie, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de griffie via 0252 343 831 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vorig jaar verdeelden de leerlingen van de groepen 8 van de Prinsenhof, de Regenboog, de Egelantier en de Victorschool 1000 euro over vier projecten. Zo kreeg de zorg- en kinderboerderij De Dierenhoeve 450 euro voor wegwijsborden en uitlegborden. Jeugdwerk De Zilk kreeg 350 euro om een verzorgde lunch te organiseren voor de ouderen van De Zilk. Toneelvereniging ODI ontving 100 euro voor het organiseren van twee toneelmiddagen voor de ouderen van Noordwijkerhout. Tot slot kreeg jeugdtheater Tikkie 100 euro voor het aanschaffen van opbergmateriaal voor de toneelkleding. Zie foto's in de fotogalerij.

Foto's Jeugdgemeenteraad 2017 BON.