Datum: 28-01-2023 - 14:12
15
aug
'18

Amokmaker 's-Gravendamseweg laat zich behandelen in verslavingskliniek.

In de nacht van woensdag op donderdag 10 mei ging een man op een fiets de confrontatie aan met mede-fietsers bij de rotonde ‘s-Gravendamseweg/Kerkstraat/Leeweg in Noordwijkerhout. De gewaarschuwde politie had destijds de grootste moeite om de man aan te houden. De 32-jarige Noordwijker was sterk onder invloed van alcohol en verschillende soorten verdovende middelen. De amokmaker verzette...

zich hevig bij zijn aanhouding en beukte zelfs op een gegeven moment met zijn hoofd dwars door de ruit van een politiebus met als gevolg dat de glasscherven uit zijn hoofd staken.

Voor de Haagse rechtbank wist de Noordwijker zich niets meer te herinneren van zijn uitspattingen. Hij wist nog wel dat hij ruzie had gehad met zijn vriendin en dat hij daardoor aan de alcohol ging en hij ook nog eens zijn toevlucht nam tot het gebruik van GHB, cocaïne en heroïne. Door deze gevaarlijke cocktail ging hij helemaal uit zijn dak. Een agent in burger, die mede-fietsers te hulp schoot, werd ernstig bedreigd door de verdachte. 

Tijdens de zitting gaf de Noordwijker aan dat hij zich geneerde voor deze bedreiging en dat het hem speet. Hij vertelde tijdens de rechtszaak dat hij al jarenlang zit te wachten op hulp om van zijn verslavingen af te komen, maar onlangs heeft hij vernomen dat hij binnenkort eindelijk wordt opgenomen in een verslavingskliniek. Deskundigen menen dat de Noordwijker door zijn verslaving verminderd toerekeningsvatbaar is voor de incidenten op 10 mei.

De officier van justitie eiste tegen de man een celstraf van 100 dagen, waarvan 30 dagen voorwaardelijk. Maar omdat hij al ruim twee maanden in voorarrest heeft gezeten, heeft de Noordwijker daarmee zijn straf al uitgezeten. Hij kan dan gelijk met zijn behandeling in de kliniek beginnen. De uitspraak volgt over twee weken.

Bron Leidsch Dagblad. Foto's 10 mei 112Bollenstreek.