Datum: 17-09-2021 - 09:26
22
aug
'12

Senioren-infomarkt ondanks warmte een succes

Zaterdag 18 augustus organiseerde Oud en Jong Actief Noordwijkerhout een Senioren-infomarkt in Puyckendam. Ondanks het Shantykorenfestival in het centrum van het dorp en de hitte bezochten ongeveer 70 mensen de goed verzorgde, gezellige markt. Een dertiental...

deelnemers heeft kosten noch moeite gespaard om in een door hen goed verzorgde stand op enthousiaste wijze de bezoekers te woord te staan. Activite heeft bij veel bezoekers een gezondheids-check gedaan. Daar was veel belangstelling voor. Bij Marente, Buurtzorg, ISD, Welzorg, SPGN en de Muze kregen de mensen, naast interessante informatie ook leuke hebbedingetjes mee naar huis.

NOVATO had als extra aandachtspunten een film over het dorpsfenomeen Toop van Na en een zelfgemaakte maquette van de oude Kortenbachstraat. Welfare toonde veel mooi gemaakt handwerk waarvan veel verkocht is. De Vrijwillig Ouderen Adviseur van Kwadraad heeft veel mensen gesproken en van advies kunnen dienen. Zij vond het leuk om bekenden te zien en even bij te praten.

De dames en heren van de Zonnebloem, de postzegelclub, de yoga en de bewegingsactiviteit hebben zich in de steeds warmer worden ruimten kranig  geweerd en geïnteresseerden van informatie voorzien. OJA verzorgde een doorlopende powerpoint presentatie en er stond een grote informatiewand van de KBO Zuid-Holland. De eigen Vrijwillig Ouderen Adviseur was ook aanwezig. Er was veel informatiemateriaal en men kon zich aanmelden als lid. Vrijwilligers van OJA verzorgden de inwendige mens van de deelnemers uitstekend.

Aan het einde van de dag werden er onder deelnemers en bezoekers vijf slagroomtaarten verloot. Al met al, ondanks de hoge temperaturen, was het een geslaagde informatiemarkt. Alle deelnemers hebben aangegeven dat zij een volgende keer graag weer willen komen. Die volgende keer komt er. OJA hoopt de bezoekers dan in het centrum van Noordwijkerhout te treffen. Tot dan.