Datum: 26-03-2023 - 14:44
06
jul
'18

Niek en Mien Duivenvoorden - Weijers vieren 60-jarig huwelijksfeest. (foto's)

Op vrijdagochtend 6 juli bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Niek en Mien Duivenvoorden - Weijers wonende in de Robijnstaete op de Parallelweg. Het echtpaar trad op 9 juli 1958 in het huwelijk op het gemeentehuis en in de kerk van Hillegom. Niek (85) is een echte geboren getogen Noordwijkerhouter en ondanks dat...

zijn naam Duivenvoorden is heeft zijn familie geen echte bijnaam. De vader van Niek was stoker bij de Sancta Maria, dus zo nu dan waren ze "de kinderen van de stoker". Mien (84) is geboren in Beinsdorp, maar verhuisde op haar tweede met haar ouders naar Hillegom en daar is ze verder opgegroeid. Het is ook dat dorp dat Niek en Mien elkaar leerden kennen, Mien zat op 17-jarige leeftijd in de huishoudelijke dienst van de plaatselijke slager.

Niek was in die tijd slager van beroep en hij was gevraagd om bij de slager in Hillegom te komen werken. Pas twee jaar later kreeg het stel vaste verkering na een ontmoeting bij de wielerronde van Noordwijkerhout op het Bavo-terrein. Niek vroeg daar of Mien niet een keer met hem naar de bioscoop wilde en daar had Mien wel oren naar.

Natuurlijk moest het, na een fietstocht van beide, aan de moeder van Mien gevraagd worden of ze met hem mee mocht naar de bioscoop en zij gaf haar toestemming. Die toestemming heeft er voor gezorgd dat Niek en Mien nu 60 jaar gelukkig getrouwd zijn. Uit het huwelijk zijn drie kinderen (Jacques, Anneke, Edith) voortgekomen en zijn ze de trotse opa en oma van vier kleinzoons. 

Het leven als slager zag Niek toch niet helemaal meer zitten en is hij gaan werken bij zijn broer in Rijnsburg die een winkel in elektrische apparaten en daarnaast een installatiebedrijf had. Niek was verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de winkel en heeft daar met veel plezier 18 jaar gewerkt. Helaas liet zijn gezondheid hem daarna in de steek en werd hij  al op 49-jarige leeftijd afgekeurd voor zijn werk.

Mien heeft, zoals dat in die tijd heel normaal was, na haar huwelijk de eerste jaren voor haar gezin gezorgd en is toen de kinderen zelfstandiger werden zich gaan inzetten voor het vrijwilligerswerk. Ze heeft veel vrijwilligerswerk gedaan voor de Sint Victorkerk-parochie, voor de gidsen (scouting), Zonnebloem en is ze dertig jaar lang coördinator geweest van het Victorhuis.

Niek heeft na zijn gedwongen vroege stop van werken toch niet stil gezeten en doet al 28 vrijwilligerswerk, waaronder het winkeltje, voor de (oud)Munnekeweij. Op dit moment zingt hij met een kameraad van Shantykoor 't Bollenhart (waar hij ook nog steeds zingt) nog één dag in de week van de sterren van de hemel voor bewoners bij wie de gezondheid te wensen overlaat. Beide zingen nu nog steeds in het koor van de Oldtimers in De Zilk.

Beide vermaken zich ondanks wat lichamelijke ongemakken nog opperbest in hun woning van de Robijnstaete waar het 60-jarige bruidspaar alweer 11 jaar met veel plezier woont. Daarvoor heeft het echtpaar 45 jaar in de Duindoornstraat in de Victorwijk gewoond en in het begin van het huwelijk was het inwonen in Hillegom en een paar jaar in een huisje op 't Hoogt op het Bavo-terrein.

Onlangs heeft het briljante-echtpaar een fantastisch cadeau mogen ontvangen van hun drie kinderen, samen gingen ze vier dagen geheel verzorgd op vakantie in Spanje. Niek en Mien gaven hierbij aan dat de reis en het verblijf met hun kinderen een onvergetelijke indruk op ze heeft gemaakt en dat ze er met heel veel plezier op terugkijken. 

Maar de feestjes zijn nog niet voorbij voor Niek en Mien, zaterdag 7 juli wordt het 60-jarig huwelijksfeest met kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden gevierd op het mooie Landgoed Tespelduyn. Maar ook op de huwelijksdag 9 juli zelf staat een uitje gepland met het gehele gezin naar Amsterdam, daar wordt een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum en er wordt een diner verzorgd bij een restaurant met prachtig uitzicht op het IJ.

De redactie van BON wenst het echtpaar nog mooie en gezonde jaren met elkaar en hun gezin.

Foto's BON.