Datum: 09-02-2023 - 14:24
04
jul
'18

St Jeanne d’Arc presenteert zich met de gehele vereniging bij 'US of Noordwijkerhout' van het NOV.

Op zaterdag 7 juli presenteert de St. Jeanne d'Arc zich met de gehele vereniging in het centrum van Noordwijkerhout. Zij sluiten hierbij aan op het evenement van de NOV (Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging) 'US of Noordwijkerhout'. Om helemaal bij het thema aan te sluiten is de kleding en muziek aangepast om Noordwijkerhout volledig in Amerikaanse sferen te hullen...

Startersorkest
Het startersorkest is het “jongste” orkest van de Sjaan. Na één jaar les gaan leerlingen al meespelen in het startersorkest. Deze groep met jonge muzikanten zal het programma starten.

Jeugdorkest
Het jeugdorkest is één van de opleidingsorkesten van de Sjaan. Na het startersorkest ga je namelijk door naar het jeugdorkest. De jeugd heeft qua programma gekozen voor Amerikaanse film-muziek. Bekende muzikale klassiekers zullen voorbij komen, zoals bijvoorbeeld ET en Jurassic Park. Naast deze werken zullen zij ook nog een gezamenlijk optreden verzorgen met het startersorkest.

Marchingband
De marchingband zal deze dag op meerdere plekken in het dorp te zien zijn. Zoals de naam al zegt, zullen zij marcherend door het dorp gaan, gezamenlijk met de majorettes. Qua repertoire hebben zij al diverse Amerikaanse werken in het repertoire zitten. Van Amerikaanse marsen zoals Army of the Nile tot aan popsongs, zoals Play that Funky Music.

Vrijetijdsorkest
Het vrijetijdsorkest is de geleding voor leden die op een latere leeftijd wat meer tijd hebben. Zij repeteren dan ook op maandagmiddag en verzorgen vaak optredens overdag. Het vrijetijdsorkest heeft voor deze dag gekozen voor Amerikaanse klassiekers, zoals New York, New York en I Will Follow Him (uit de film Sister Act).

Majorettes
De majorettes zullen, naast hun optreden met de marchingband, ook nog 3 losse optredens verzorgen. Zij zijn opgedeeld in 3 leeftijdsgroepen en verzorgen optredens op de muziek van Cowboys van de band Chipz, High School USA en een medley van Amerikaanse steden.

Slagwerkgroep
De slagwerkgroep staat al jaren bekend om hun ludieke optredens zoals bijvoorbeeld een act met vuilnisbakken of optredens tijdens het zomercarnaval in Noordwijkerhout. Dit keer zullen zij een optreden verzorgen in de stijl van de Amerikaanse drumcorps. Het belooft weer een spektakel te worden.

Harmonie
De harmonie is de laatste jaren zich steeds meer gaan richten op populair repertoire en zal dat tijdens dit concert ook weer doen. O.a. met nummers van Bruno Mars en de Blues Brothers zullen zij het publiek weer laten swingen. Maar ook de echte Amerikaanse klassiekers worden niet geschuwd, zoals medley’s van Frank Sinatra en Glenn Miller.

Tot slot
Aan het eind van de dag zullen alle geledingen nog één keer te zien zijn tijdens een Grande Finale. Alle orkesten komen tezamen en zij zullen nog 2 nummers ten gehore brengen. Dit natuurlijk begeleidt door dans van de majorettes.

Foto's PR.