03
jul
'18

Maestro: ondernemers!

De laatste twee deelnemers aan de Maestro-concerten van de Harpe Davids die zich aan u voorstellen komen uit de ondernemerswereld. We hebben het over Joke Brouwer uit Noordwijk en Ria Vink uit Noordwijkerhout. Joke is de dochter van Sjaak en Rina, die een slagerij hadden in de Kerkstraat in Noordwijk-binnen. Ze is vooral opgegroeid in Noordwijk aan Zee...

In 1989 trouwde ze met John Brouwer, samen zijn ze eigenaar en algemeen directeur Brouwer Tours en Taxi Brouwer. In 1993 verruilden ze het Vinkenveld voor de “Boerenkant” en werd ze Noordwijkse Noordwijkerhouter. Ze hebben 4 kinderen, in de leeftijd van 16 tot 23 jaar. Joke is bestuurlijk zeer actief: bij de branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer, de Belangenvereniging Bedrijventerreinen Noordwijk en handbalvereniging Northa. Zelf tennist ze bij de Boekhorst.

Meedoen aan de Maestro-concerten is ook voor haar een eer en een uitdaging tegelijk. Ze verwacht een gezonde competitie en hoopt op een goede leerschool. Het is moeilijk in te schatten wat haar kansen zijn ten opzichte van de andere deelnemers. Zingen bij Bloom en Revoice is wel wat anders dan dirigeren. Maar Joke is wel zo fanatiek dat ze voor de winst gaat.

De achtste deelnemer in het rijtje is Ria Vink, bijna 25 jaar getrouwd met Richard, ouders van 3 kanjers van zonen. Ze wonen in Noordwijkerhout. In hun winkel Vink Multimedia aan de Dorpsstraat verkopen ze mobiele telefoons, accessoires, inkt, elektra, zorghulpmiddelen en ze maken officiële pasfoto’s. Daarnaast zijn ze servicepunt voor UPS, DHL en DPD. Ze werkt ook nog eens 10 nachten per maand bij Eurocross Assistance, waar ze van over de hele wereld medische en technische hulpvragen beantwoordt.

Een dankbare baan met veel afwisseling. Naast werk en gezin is ze bestuurslid van de Passie van Noordwijkerhout, waarmee ze locatie theater maakt. Ze is hoofdredacteur van Zevenblad en webmaster van Parochie Sint Maarten. Samen met Richard organiseert ze voor de Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging de jaarlijkse braderie. Alles bij elkaar een druk leven, maar dat geeft ook energie.

Het is een leuke uitdaging om mee te doen met de lokale Maestro-concerten: een mooie manier om mensen uit de verschillende kernen van de nieuwe gemeente bij elkaar te brengen op een ontspannen manier. Muzikaal onderlegd is ze niet en daarom heel benieuwd hoe het is om voor een orkest te staan. Ze belooft haar uiterste best doen om een mooi stuk ten gehore te laten brengen. Van de meeste andere deelnemers weet ze dat een aantal van hen heel creatief en inventief zijn. Maar ze heeft zin om met hen de strijd aan te gaan!

Klik hier voor deelnemers 5-6: Kunst

Klik hier voor deelnemers 3-4: Ook bestuurders dirigeren. (politiek)

Klik hier voor deelnemers 1-2: Maestro brengt muziek in het leven. (Prins carnaval)

Foto´s PR. (Joke Brouwer en Ria Vink)