Datum: 01-06-2023 - 17:37
27
jun
'18

Streekvervoer voor 72 uur in staking.

Vanaf deze woensdag 27 juni ligt het streekvervoer van o.a. Arriva 72 uur stil. De 12.000 medewerkers in het openbaar vervoer willen zo een nieuwe en betere cao afdwingen. De werkgevers in het openbaar vervoer gaven al aan de roosters voor hun personeel zo aan te passen dat de buschauffeurs elke 2,5 uur de gelegenheid hebben naar het toilet te gaan....

Die plaspauze was één van de eisen van de medewerkers, maar de FNV vindt het aanbod niet ver genoeg gaan. Vanaf deze woensdagochtend zal blijken wat de gevolgen zijn voor de dienstregeling, dit hangt af van het aantal chauffeurs en machinisten dat gaat staken. Klik hier voor de laatste informatie.

In tegenstelling tot de eerdere stakingen, gaat Arriva proberen zoveel als mogelijk te rijden. Het is helaas niet mogelijk om op lijnniveau aan te geven welke bus er wel of niet rijdt. De reisplanner en app geven geen actuele informatie weer.

Door de zwaar ontregelde dienstregeling, adviseert men om rekening te houden met extra reistijd en rituitval. Afhankelijk hoeveel chauffeurs er staken zullen de bussen in Zuid-Holland Noord niet tot zeer beperkt rijden. Houd er dus rekening mee dat er vrijwel geen bussen rijden en u een alternatief zult moeten zoeken..