Datum: 28-05-2023 - 04:34
18
jun
'18

140 wandelaars bij de NSL Midzomernachtwandeling. (foto's)

Op zondag 17 juni vertrokken in alle vroegte ruim 140 wandelaars voor de Midzomernachtwandeling van de Noordwijkerhoutse Strandlopers. Kwetterende vogels, springende reeën, een forse wind en een smal strand werd de 20 km afgelegd. Halverwege een koffiestop en een appetje voor de dorst en als afsluiting een ontbijtje. De atletiekvereniging...

Noordwijkerhoutse strandlopers (NSL) organiseert traditiegetrouw rond de langste dag van het jaar de Mizomernachtwandeling.

Zoals elk jaar en werden om 4.00 uur in de Havenstraat alle wandelaars welkom geheten met een kop koffie of thee. Door de deelnemers werd dit zeer op prijs gesteld, zeker door diegenen, dat waren er heel wat, die niet uit de Bollenstreek kwamen. Om halfvijf gingen ruim 140 enthousiaste wandelaars van start. De route van 20 km was zorgvuldig uitgekozen zodat diverse landschapstypen (weiland, bos, duin en strand) samen met de opgaande zon ervaren konden worden.

Met kwetterende vogels, springende reeën, een forse wind en een smal strand werd de 20 km afgelegd. Halverwege bij de Langevelderslag was er de bekende koffiestop. De route ging langs de Leidsevaart, door het bollenland naar het Oosterduinse meer en daarna het duin en bos van Staatsbosbeheer Hollands Duin. Deze editie was de zon bij opkomst verstopt achter de wolken. Eenmaal aangekomen bij het duin liet het wolkendek gaten vallen voor de zonnestralen die het landschap beschenen. Onderweg een lekker appeltje van een sponsor.

Bij de Witte Kerk was het eindpunt van een fijne en mooie wandeling en kon men afsluiten met een goed verzorgd, smakelijk ontbijt. Het afsluiten met een ontbijt in het dorp is zeer geliefd bij de wandelaars.
 Kortom deze wandeling was een groot succes. Dank aan de vrijwilligers die mee geholpen hebben.

Een foto album is van de Midzomernachtwandeling 2018 is te vinden op de Facebooksite van de NSL: Noordwijkerhoutse Strandlopers.

Foto NSL.