Datum: 08-06-2023 - 23:58
13
jun
'18

7e editie 5roefestival: Een prachtig theaterfestijn.

Op zondag 10 juni vindt de 7e editie van het 5roefestival plaats. Een theaterfestival voor jongeren in Zuid-Holland. Het 5Roefestival biedt jonge theatermakers een podium om hun talent te laten zien, zich te meten met anderen en te leren van professionals. Alle deelnemers zijn tussen de 12 en 19 jaar en lid van een theatergroep op school of theaterschool...

Sjef van Leeuwen (initiatiefnemer festival): “Er is veel jong talent dat op een hoog niveau acteert. Het 5Roefestival is er om die jongeren de ruimte te geven om voor een groot publiek te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Elk jaar brengen de deelnemers de stukken met veel enthousiasme en creativiteit.

De volgende groepen spelen dit jaar op het festival: Dalton 2TA en 2TB (Den Haag), Segbroek College (Den Haag), JTS Flores (Lisse), JTS ToBe (Dordrecht), De Wereld Kindertheater (Haarlem) en Leeuwenhorst 4 en 5 (Noordwijkerhout)” . Elke groep speelt een voorstelling van 30 minuten.

De jury bestaat uit professionals die hun sporen in de theaterwereld ruimschoots verdient hebben. Jessica Zeylmaker (actrice), Korneel Evers (acteur en cabaretier) en Rosa Mee (actrice, celliste) beoordelen de prestaties en reiken aan het eind van de dag de prijzen uit. Tijdens het juryberaad is er een spetterend dansvoorstelling te zien door de groep DDconnected uit Rotterdam.

Ieder jaar zijn er weer verassende, ontroerende en aangrijpende voorstellingen te zien op het festival. Voor liefhebbers van theater en jong talent is dit een festival om niet te missen. Het festival vindt plaats op het Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Kijk voor meer informatie en reserveren van kaarten (Passe partout € 7,00, Losse kaarten € 3,50) op www.5roefestival.nl.