12
jun
'18

Herman en Ger Leenderts - de Groot vieren 60-jarig huwelijksfeest. (foto's)

Dinsdagochtend 12 juni bracht de redactie van BON een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Herman en Ger Leenderts-de Groot in woonzorgcentrum Munnekeweij. Het echtpaar trad op 12 juni 1958 in het huwelijk in het gemeentehuis van Schiedam. Herman (85) en Ger (88) zijn beide geboren en getogen in Schiedam en woonden in hun jeugd niet ver van elkaar vandaan...

Ze hebben elkaar leren kennen bij de Verkennerij (nu scouting) toen beiden zich hadden aangemeld voor de kookstaf van een kamp in Baarle-Nassau, maar het heeft nog wel twee jaar geduurd voordat de liefdesvonk oversprong tussen Ger en Herman. Na een verkeringstijd van 6 jaar werd er in 1958 getrouwd.

Herman werkte in die tijd bij de PTT en Ger was werkzaam op het kantoor. In 1965 kon Herman een baan als technisch onderwijs-assistent krijgen op het toen nieuwe Leeuwenhorst College aan de Langelaan en verhuisde het gezin naar Noordwijkerhout. Herman heeft tot aan zijn pensioen bij Leeuwenhorst gewerkt en toen de kinderen ouder werden heeft Ger 16 jaar bij de Sancata Maria gewerkt.

Na de verhuizing uit Schiedam in 1965 werd er als eerste een woning betrokken in de Ericastraat en vervolgens in de Vinkenstraat in Noordwijkerhout, jaren later verhuisde het echtpaar naar de Clemenshof en na helaas wat problemen met de gezondheid wonen Herman en Ger nu alweer twee jaar na volle tevredenheid in Woonzorgcentrum Munnekeweij. Ze zijn bijzonder trots op hun drie dochters, twee schoonzonen en vijf kleinkinderen.

Naast hun werkzame leven hebben Herman en Ger zich altijd veelvuldig ingezet voor het vrijwilligers- en verenigingsleven, zoals voor de EHBO-Noordwijkerhout, het parochiewerk van de Sint Victokerk, collecte voor de kankerbestrijding van het KWF, de Zonnebloem en voor de Carnavalsvereniging De Kaninefaaten waarbij het echtpaar in 1988-1989 als Prinsenpaar, Prins Reaumur en Prinses Ger, het carnaval voor mochten gaan.

Het 60-jarige huwelijksfeest van Herman en Ger wordt in huiselijke kring gevierd. De redactie van BON wenst het echtpaar nog mooie en gezonde jaren met elkaar en hun gezin.

Foto's BON.