Datum: 25-09-2023 - 02:35
12
jun
'18

Kinderen en Kerk met als thema: Bij wie hoor jij eigenlijk? (foto's)

Afgelopen zaterdag was er een bijzondere viering is de Sint Victorkerk. De werkgroep gezinsviering had alle communicantjes (met introducé) van 2014-2015 en 2016 uit Noordwijkerhout uitgenodigd voor deze themaviering met aansluitend een speciale activiteit. Deze eerste keer was er een escaperoom spel georganiseerd. Deze 'bindingsviering'...

speciaal gericht op groep 6-7-8 van de basisschool werd voorgegaan door Pastoor Blokland. In een mooie bijzondere viering liet hij met een spel 'kwisvragen' de kinderen een keuze maken. Zij konden kiezen, Ja daar hoor ik bij of nee, daar hoor ik niet bij. Sommige vragen waren erg makkelijk, maar soms moesten zij ook echt kiezen waar hoor ik bij?

Zo ook maakte de Pastoor deze verbintenis naar het evangelieverhaal, deze werd opgeschrikt door een 'verwarde man' Ook hierbij gaf Pastoor Blokland een goede uitleg en kalmeerde deze man, zodat ook hij na het horen van dit verhaal, de keuze had gemaakt waar hij bij wilde horen. De kinderen van het kinderkoor St Victor omlijsten de viering met hun mooie liedjes en bijzonder repertoire bestaande uit diverse talen.

Na afloop van de viering verzamelde de kinderen zich in de Pastorie. Hier kregen zij chips en limonade en werd de activiteit uitgelegd. Met assistentie van geheimagent Q werd uiteindelijk de ontvoerde geheimagente 33 bevrijd door de kinderen, maar dat kon pas nadat zij zichzelf uit de escaperoom hadden bevrijd. In deze escaperoom met spannende muziek, vele raadsels, een mobiel en een heuse bom werden de kinderen getest op samenwerken.

Na afloop een lekker ijsje en iedereen ging dol enthousiast naar huis. Heb je dit gemist kom dan naar de volgende themaviering op zaterdagavond 13 oktober voor groep 6-7-8 met een leuke activiteit. Volg ons op Facebook (klik hier) voor de agenda en nieuws kinderen en kerk. 

Tekst en foto's Werkgroep kinderkoor St. Victor.