Datum: 26-10-2021 - 10:03
18
aug
'12

Topklasser VVSB start de competitie tegen Achilles '29.

Wellicht is het voor sommigen na een drukke sportzomer nog even schakelen, maar de start van de competitie staat alweer voor de deur. De trouwe supportersschare van VVSB kijkt er al tijden naar uit. Komende zondag start VVSB met een zware opdracht,...

een uitduel bij algeheel amateurkampioen Achilles ’29. Aanvang 14.30 uur.

Voor velen geldt Achilles ’29 ook dit seizoen weer als de te kloppen ploeg in de zondagtopklasse. De Groesbekers zijn na hun successeizoen grotendeels intact gebleven en voegden met onder meer Michael Lanting een bekende naam uit het amateurvoetbal aan de selectie toe. Grote vraag is natuurlijk of Achilles het succes van vorig seizoen kan evenaren.

De ploeg greep op indrukwekkende wijze het landskampioenschap door Spakenburg over twee wedstrijden met liefst 5-0 te verslaan. Bovendien maakte Achilles in de KNVB-beker indruk met zeges op Telstar en MVV en een achtste finaleplaats tot gevolg.

Indrukwekkende cijfers allemaal, maar toch hoeft VVSB zeker niet te wanhopen. Sterker nog, VVSB heeft zelfs een positieve balans tegen Achilles. Op sportpark de Heikant werd tweemaal met 0-0 gelijkgespeeld. Het laatst gespeelde treffen staat bij menig VVSB-fan nog vers in het geheugen gegrift. In december werd Achilles na een zinderende wedstrijd met 3-0 huiswaarts gestuurd.

Destijds was Marcel Keizer trainer van VVSB. De naar Telstar vertrokken Keizer is inmiddels opgevolgd door Stefan Roodakkers, bij velen natuurlijk bekend als speler van de kampioensploeg in 2005. Roodakkers staat dus voor zijn officiële debuut bij VVSB. Dinsdag na afloop van de laatste oefenwedstrijd tegen Telstar (1-1) was hij vol vertrouwen.

,,Ik denk dat wij er klaar voor zijn”, zei Roodakkers, die vindt dat er wat te halen valt in Groesbeek. ,,Ik geloof dat wij hun pijn kunnen doen. We geven verdedigend weinig weg. Ik vind ook dat er meer voetbal in de ploeg zit dan we tot nu toe hebben laten zien. Sommige spelers realiseren zich niet hoe goed ze kunnen voetballen. Het voorspelde warme weer kan bovendien in ons voordeel werken. We gaan zeker niet alleen maar voor de pot hangen.”

De selectie kent  een aantal nieuwe gezichten. Zo kwamen Giovialli Serbony (Haaglandia), Omar Hamdi (SJC), Robin Nijman (Stormvogels), Jordy Heimens (DWV) en Jelmer Vijlbrief (RCL) onze club versterken. Daar staat het vertrek van onder meer  clubicoon Geert van der Weiden (gestopt), Patrick Krop (Hollandia) en Maickel Ferrier (SJC ) tegenover.

VVSB begon de voorbereiding moeizaam met drie verliespartijen, maar heeft inmiddels de stijgende lijn te pakken. Tegen Quick Boys (0-0), FC Rijnvogels (1-1) en dinsdag tegen Telstar volgden drie remises.

Achilles hield onder meer eredivisionist RKC op 0-2 en won van IJsselmeervogels. Vorige week werd bovendien voor het tweede jaar op rij de Super Cup gewonnen. Zondaghoofdklasser Leonidas werd op eigen bodem met 2-1 verslagen. De Groesbekers deden dat onder een nieuwe trainer. Succescoach Erik Meijers vertrok met het nodige gesteggel naar Helmond Sport en werd opgevolgd door oud-coach Jan van Deinsen.

Bron: website VVSB

Eerdere vier ontmoetingen
VVSB – Achilles ’29 3-0 (4 december 2011)
Achilles '29 – VVSB 0-0 (28 augustus 2011)
Achilles '29 – VVSB 0-0 (5 maart 2011)
VVSB – Achilles '29 0-2 (5 september 2010)

Ontwikkelingen van de wedstrijd kunnen ook via Twitter gevolgd worden, via het account VVSBNWhout.