Datum: 29-03-2023 - 13:04
01
jun
'18

Geboren Noordwijkerhoutse 65 jaar getrouwd met marinier.

Burgemeester Salet van de gemeente Nissewaard feliciteerde woensdagochtend 23 mei het briljanten bruidspaar Philipoom-Heemskerk. Zondag 20 mei was het precies 65 jaar geleden dat de 85-jarige Leni en 89-jarige Ton elkaar in het Rotterdamse stadhuis het ja-woord gaven. Mevrouw Leni Philipoom-Heemskerk is geboren en getogen in Noordwijkerhout....

De dochter van een bloembollenkweker (van Piet van Lauw van Teuntje) fietste op 15 augustus '51 met haar vriendin Thea richting Wassenaar om een pakje af te gaan geven bij de plaatselijke poelier. Thea had die avond een afspraakje met marinier Jan, maar omdat deze niet door kon gaan fietsten de twee vriendinnen even langs vliegveld Valkenburg om dit af te kunnen zeggen.

'Ik stopte bij een paar mariniers die wacht liepen en dacht dat Thea naast me stond, maar die was al doorgefietst. Ik heb de boodschap toen maar doorgegeven. Ton was één van de andere mariniers die daar wacht liepen.' Bij Ton Philipoom was het liefde op het eerste gezicht.

Leni had Ton nog niet eens opgemerkt en fietste na de boodschap te hebben overgebracht weer snel haar vriendin achterna. Uiteindelijk lukte het de Rotterdamse Ton niet veel later om Leni's hart te veroveren en dat leidde tot een hechtte huwelijksband van maar liefst 65 jaar. 

Bron tekst: Groot Nissewaard.nl en de foto is van Foto-OK.nl.