Datum: 02-10-2023 - 07:35
29
me
'18

Bouw van het nieuwe 'muurtje' bij de Witte Kerk. (update foto's: opbouw muurtje gestart)

Met een vertraging van twee weken op de eerdere planning zijn, met het graven van een sleuf, op 14 mei de voorbereidingen van start gegaan voor de opbouw van het nieuwe 'muurtje' rondom de Witte Kerk. De opbouw van het muurtje zal in vier fases plaatsvinden om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken...

De verwachting is dat de werkzaamheden in totaal rond de zes weken zullen gaan duren en dat is dan net op tijd klaar voordat de toeristische zomeractiviteiten van start gaan. Klik hier voor het nieuwsitem van de sloop van het muurtje.

Door leveringsproblemen van bouwmaterialen als gevolg van de overspannen bouwmarkt, is het niet haalbaar om ook de herbestrating van het plein voor de zomer af te ronden. In overleg met de NOV (Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging) is besloten dit onderdeel eind september te starten zodat alle toeristische activiteiten gewoon door kunnen gaan.

Update 22 mei.
Afgelopen week is de fundering met beton gestort van de eerste fase aan de voorkant van de Witte Kerk en is men gestart met het graven van de 2e fase bij de supermarkt op de Dorpsringweg. Na de bekisting zal in de loop van deze week ook daar de fundering worden gestort.

Update 29 mei.
Deze week is men begonnen met opmetselen van het nieuwe muurtje, op de foto's kunt u zien hoe het muurtje eruit gaat zien. Alle vier de sleuven zijn inmiddels gegraven en is men bezig om de fundering aan te brengen bij de overige drie sleuven. 

Foto's BON.