Datum: 01-10-2023 - 18:28
14
aug
'12

Leo van den Ende signeert boek "Panorama Van den Ende" bij het VVV Noordwijkerhout.

Op zaterdag 25 augustus zal Leo van den Ende tussen 10.30 en 11.30 uur het prachtige boek over de historische impressie van de Bollenstreek signeren bij VVV Noordwijkerhout. Twaalf jaar lang schilderde Van den Ende aan het grootste bloemenpanorama...

ter wereld. Zijn gedachtegoed om de cultuurhistorische waarde van de Bollenstreek te bewaren was geslaagd.  Hij vereeuwigde vele typerende boerderijen, bollenschuren, kerken, molens en herkenbare plekjes uit de streek in olieverf op het 63 meter lange doek. Het bollenlandschap uit de jaren vijftig van Wassenaar tot Heemstede werd vastgelegd. Een uitzonderlijke prestatie! Voor het completeren van het tweede Panorama van Nederland is hij door H.M. de Koningin onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Nadat de internationaal bekende kunstschilder zijn Panorama van de Bollenstreek afrondde in 2008 heeft Leo van den Ende een nieuwe serie schilderijen gemaakt van o.a. de welbekende bloembollenlandschappen uit de Bollen-en Duinstreek. De inmiddels 73-jarige kunstschilder heeft weer een aantal  schilderijen gereed om mee naar buiten te treden. Naast een aantal fleurige bloembollenlandschappen in Lisse, Sassenheim, Noordwijkerhout, Warmond, Voorhout, Rijnsburg en Wassenaar schilderde hij ook enkele fraaie stadsgezichten en bloemstillevens. Zijn schilderijen werden verkocht aan liefhebbers over de hele wereld en werden opgenomen in permanente collecties van maar liefst negen musea!

Dit boek is exclusief verkrijgbaar bij VVV Noordwijkerhout aan de Dorpsstraat 8 in Noordwijkerhout. Het boek is tweetalig (Ned./Eng.) en tevens voorzien van een biografie en achtergronden van de schildersloopbaan van deze bekende kunstschilder. Het boek is 30 x 27,5 cm. in zeer luxe kwaliteit uitgevoerd met een harde cover. Er is een uitklapper van het Panorama van 116 cm en er zijn 91 kleurenafbeeldingen en 11 zwart/wit afbeeldingen in het boek opgenomen. De prijs bedraagt € 35,--.