14
aug
'12

De 66ste Ronde van Noordwijkerhout en natuurlijk de Dikke Banden Wedstrijd.

Op woensdag 5 september zal de 66ste Ronde van Noordwijkerhout worden gereden en net als vorig jaar wordt er een aantrekkelijk rennersveld verwacht. De start en finish bevinden zich op de Koninginneweg, het parcours loopt verder door het centrum van ons dorp...

De soms korte snelle straten, afgewisseld met lastige bochten, maken dat niet alleen de sterke renners, maar ook de handige, stuurvaste renners een goede kans maken op de eindzege. Met talloze leuke premies worden daarnaast de gangmakers, de hazen van het peloton, gestimuleerd de wedstrijd open te breken en spannend te maken.
De afgelopen jaren stonden er met de Dikke Banden Wedstrijd voldoende renners uit Noordwijkerhout aan de start. Dat wil de Oranjevereniging het liefst zo houden. Een wedstrijd voor en door Noordwijkerhouters, maar dat kan alleen als er voldoende Noordwijkerhouters aan de start willen verschijnen. Dus doe mee!

 


Bij de heren zal er worden gestart in twee categorieën, de ‘Jongeren’ van 16 tot en met 39 jaar en de ‘Senioren’ van 40 jaar en ouder. Uiteraard worden ook dames uitgenodigd om deel te nemen aan de Dikke Banden Wedstrijd. De dames uit Noordwijkerhout en de Bollenstreek (om een mooie competitie te krijgen) rijden hun eigen wedstrijd gezamenlijk met de heren. Renners (dames en heren) kunnen zich verder organiseren in een ploeg en daarmee meedingen voor prijzen in het ploegenklassement. Een ploeg moet uit minimaal vier renners bestaan waarvan twee Noordwijkerhouters en de renners in hetzelfde shirt rijden. Renners die niet uit Noordwijkerhout komen strijden echt met name voor de eer van de ploeg en de ploegenprijzen. Voor de individuele prijzen komen alleen renners uit Noordwijkerhout in aanmerking.

Er is traditioneel veel publiek, want de Noordwijkerhoutse kermisronde is een klassieker en voert ook echt langs de kermis. Mede door dat publiek zijn er ook veel premies te verdienen. Maar het motto van de Oranjevereniging blijft: MEEDOEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN.


Inschrijven voor de Dikke Banden Wedstrijd kan tijdens de inschrijfavond in Café van der Geest op 1 september. De wedstrijd wordt onder auspiciën gereden van de KNWU dus neem je basislicentie mee. Heb je geen basislicentie dan kun je deze op de inschrijfavond voor € 5,00 kopen zodat je tijdens de wedstrijd verzekerd bent. Neem bij de inschrijving de donateurkaart mee, want dat betekent korting!

Omdat met het parcours over de Steeg veel publiek wordt verwacht zijn er extra vrijwilligers nodig om te helpen bij het beveiligen van het parcours. Liefhebbers van het wielrennen die op woensdagmiddag bereid zijn om te helpen worden uitgenodigd om te reageren. Samen kunnen we de Ronde weer mooi en veilig laten verlopen. U kunt zich aanmelden door een mail te zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie zie www.ovnwh.nl