Datum: 29-03-2023 - 11:38
25
apr
'18

Vier burgemeesters rijden stukje mee met Scootmobielen Bloementoertocht door de Bollenstreek. (foto's)

Na het startschot van de CvdK de heer Jaap Smit in Noordwijkerhout (klik hier voor het verslag en foto's) vertrok het bloemige-gezelschap rond 10:30 uur richting de kantine van Fc Lisse. Naast het grote aantal scootmobielen reden er een aantal personenauto's mee met senioren, maar ook een vijftiental verkeersregelaars...

EHBO-ers en andere vrijwilligers. Rond 12:00 uur kon er aangeschoven worden voor een kopje soep, een broodje of een krentenbol, terwijl op de achtergrond ouderenkoor Brocante uit de Zilk voor gezelligheid zorgde. "We zijn antiek, curieus maar nog zeker niet versleten," meldde één van de zangeressen. Buiten waren ondertussen de 4 burgemeesters aan het oefenen hoe er gereden moest worden met een scootmobiel.

Burgemeester Arie van Erk van Hillegom had al wat ervaring opgedaan bij een open dag van de zorg en ook zijn ambtsgenoot Gerrit Goedhart van Noordwijkerhout had al eens een ritje gemaakt. Voor burgemeester Lies Spruit van Lisse was het allemaal nog wel even wennen zo voor het eerst. Burgemeester Jan Rijpstra uit Noordwijk completeerde het kwartet.

Mooie velden tulpen langs de van Lyndenweg en de Delfweg en een zonnetje dat voorzichtig probeerde iets van zijn kracht af te geven. In de middag was er een gezellige tussenstop bij restaurant Como & Co waar een lekker kop koffie, thee of een glaasje jus klaarstond, terwijl er ondertussen genoten kon worden van de smartlappen van het Dameskoor Geen Gehoor.

Daarna op weg naar huis 'Munnekeweij' en is het toch altijd weer spannend of de accu's het einde van de tocht halen. Maar aan hulp is zeker geen gebrek. Bij aankomst in Munnekeweij werden alle deelnemers voorzien van een medaille en een bloemetje, verder verzorgd door de vrijwilligers van Topaz en was er muziek van The Melody Makers.

Het bestuur van de stichting Bloemenslinger kan weer zeer tevreden terugkijken op een kleurrijke en goed verzorgde Bloementoertocht 2018.

Foto's Blik Op Lisse Hans Geerlings.