24
apr
'18

140 creatieve Noordwijkerhouters haken 'Noordwijkerhoutse deken'. (foto's)

Vorig jaar ontstond bij Stoffig Stel 'Het creatiefste winkeltje van Noordwijkerhout' het idee van een gezamenlijk haakproject voor en door onze creatieve Noordwijkerhouters. Vroeger werd er natuurlijk veel meer (samen) gehandwerkt en omdat dit gelukkig nu weer een beetje terug komt is Stoffig Stel daar op in gesprongen....

Vanaf december konden mensen in de winkel een wolpakket aanschaffen met de benodigde wol om de deken te kunnen gaan maken. Per 1 januari is men van start gegaan met onze 'Noordwijkerhoutse deken'. Elke Maandagavond kwam er via onze website en Facebook een gedeelte van het patroon van deze deken vrij.

Per week konden ze dan 4 lapjes met bijvoorbeeld de witte kerk of de bollenvelden haken, na 12 weken en 8 verschillende patronen kon je met de deken klaar zijn. De gehele deken staat in het teken van de Bollenstreek.

Meer dan 140 mensen (dat wij weten) hebben aan het haakproject meegedaan of doen nog mee en hebben bij ons een haakpakket gekocht. Sommigen zijn nog bezig met de afwerking dus wellicht komt er een vervolg op deze Meet and Greet aan het eind van het jaar.

Foto's BON > afvaardiging van de 140 creatieve Noordwijkerhouters met initiatiefneemster Rian Hoogenboom van Stoffig Stel (3e van links).