Datum: 29-03-2023 - 11:39
20
apr
'18

Nieuwe opzet Kindercorso met bijna 200 kinderen een groot succes. (foto´s)

Na enkele jaren van afwezigheid bij het verlichte Bloemencorso van de Bollenstreek in Noordwijkerhout, wilde de organisatie van het TPN (Toeristisch Platform Noordwijkerhout) dit jaar toch graag weer eens het Kindercorso organiseren. Er werd vooraf gesproken met de diverse ouderraden van de plaatselijke basisscholen...

en door hen werd het initiatief enthousiast ontvangen. Maar ook via de media werd er ruchtbaarheid aangegeven en dat zorgden maar liefst voor bijna 200 deelnemertjes. Donderdagmiddag 19 april verzamelden de kinderen zich met hun fietsen, speel-tractoren, steppen en wat al niet meer om 17.00 uur op het Marktplein.

Hier stond een vrachtwagen vol met bloemen klaar die belangeloos voor de Kindercorso beschikbaar werden gesteld door een flink aantal bloemenkwekers uit Noordwijkerhout, organisator Nico Koomen was daar namens de organisatie en natuurlijk de kinderen zeer verguld mee. Veel ouders, opa's en oma's hielpen de kinderen mee om hun voertuig te versieren.

Na het harde werken van het versieren zorgde Cafetaria De Koetiller uit de Havenstraat voor een geweldige geste van hun kant, alle bijna 200 kinderen kregen gratis van Steven van De Koetiller een heerlijk zakje patat met een lekker pakje drinken want het was ondertussen wel etenstijd geworden. 

Om 19.00 uur verscheen Altesa ten tonele en onder muzikale leiding van deze drumfanfare uit De Zilk, reed de kleurrijke stoet onder grote belangstelling van het aanwezige publiek een aantal rondjes rondom de Witte Kerk. Duidelijk is wel na deze avond dat de nieuwe opzet van het Kindercorso 2018 (mede door het mooie weer) een groot succes is geworden en dat de kinderen het evenement graag zien terugkomen volgend jaar.

Klik hier voor het filmpje van het versieren op Facebook.

Foto's BON.