Datum: 01-02-2023 - 09:52
19
apr
'18

Oranjevereniging Noordwijkerhout presenteert programma Koningsdag 2018.

De Oranjevereniging Noordwijkerhout presenteert hierbij het programma van de komende festiviteiten van Koningsdag 2018, het programma bied voor ieder wat wils. Er wordt al gestart met het programma op zondag 22 april en zal duren t/m Koningsdag op 27 april. Lees meer... en lees alles over het programma....

Zondag 22 april
11.00 - 13.00 uur Kris Kras Cross
De leden van de wedstrijdcommissie van de Boekhorstruiters organiseren ook dit jaar weer een prachtig paardensportevenement. Er wordt gereden ‘onder de man’ met paarden en met pony’s. Het schema is voor alle leeftijden, als je het paard of de pony maar goed onder controle hebt. Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00.

14.00 uur - Menwedstrijd voor enkel- en meerspannen / Mini Marathon
Altijd een spectaculair onderdeel van de dag voor de paardenliefhebber. Er wordt gereden in blokken van vijf en het inschrijfgeld is € 3,00. Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht. 16.30 uur - Prijsuitreiking Kris Kras Cross en Menwedstrijden

Voor alle paardenevenementen deze zondag geldt; locatie: het terrein van de Boekhorstruiters aan de Zeestraat (oud VVSB-terrein). Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op de site www.boekhorstruiters.nl kun je meer informatie vinden over o.a. het parcours.

Donderdag 26 april
* 14.15 uur – Muzikale KoningsBingo in Munnekeweij
In Topaz Munnekeweij is er deze Koningsmiddach live muziek verzorgd door de ‘Vrolijke Muzikanten’. Zing gezellig mee met de bekende liedjes. Na het eerste optreden gaan de bingoballen rollen en sluiten we met een tweede optreden deze gezellige middag muzikaal af.

U bent vanaf 14.15 uur welkom in de tuinkamer van Munnekeweij voor deze muzikale KoningsBingo. De Oranjevereniging biedt u de koffie/thee met wat lekkers en een drankje met een hapje aan. Trekt u ook iets oranjes aan? De leukste oranje verklede deelnemer wint een prijs! Toegang vanaf 60 jaar. Let op: Vol is vol. Kosten € 5,00 per persoon.

* 19.00 uur Junior Kingsnight
Jong Oranje organiseert wederom de Junior Kingsnight! ‘Wapenstaete’, het zaaltje van ‘het Wapen van Noordwijkerhout’ wordt omgetoverd tot een neon (oranje) disco. Het feest is voor de jeugd vanaf 9 jaar, duurt van 19.00 tot 22.00 uur en is uiteraard volledig alcoholvrij. Deze avond worden er weer leuke activiteiten georganiseerd. Word jij dit jaar de Frispong- King of Queen?! Kaartje is gratis af te halen bij Vink Multimedia.

* 21.00 uur - Koningsnach
Café van der Geest zal als gastheer optreden om jullie het Oranjegevoel te bezorgen. Vanaf 21.00 uur is er volop muziek. Toegang vanaf 18 jaar en kaarten zijn via de voorverkoop verkrijgbaar bij de bar. Ook dit jaar is de dresscode: oranje of onze nationale driekleur rood, wit en blauw. Kom en geniet weer van een gezellige Oranjeavond.

Koningsdag vrijdag 27 april
* 7.00 uur - Feestelijk vlagvertoon
Traditiegetrouw en voor dag en dauw zullen ook dit jaar weer enkele bestuursleden van de Oranjevereniging door de straten van ons dorp rijden om u te verblijden met een heerlijke taart. Zorg ervoor dat u uw vlag voor 7.00 uur buiten heeft hangen en wie weet krijgt u een van de 12 taarten die aangeboden worden door V.O.F. Wout Hogervorst en Bakkerij van Eeden.

8.30 tot 15.30 uur - 57ste Koningsmarkt
Traditiegetrouw organiseert de Scouting Bosgeest dit jaar weer de ouderwets gezellige Koningsmarkt. Rondom de Witte Kerk verkopen zij mooie spullen in de categorieën: boeken, platen, keuken, kleren, speelgoed, curiosa, glas, blik, klein-meubelen, knuffels, elektrische apparaten en nog veel meer!

De opbrengst wordt door de jeugdgroep gebruikt voor het onderhoud van het clubhuis en uitbreiding van het spelaanbod. Alle medewerkers zijn vrijwilligers bij deze markt. Kom lekker snuffelen in de meer dan 50 kramen waar alle mogelijke waren zijn uitgestald. Of kom met uw kinderen naar het dit jaar nog grotere 'Kinderparadijs'! Grabbel, kleur, schmink, gooi en vermaak je rondom de tuin van de Witte Kerk!

* 9.15 uur Aubade met ontvangst geridderden
Muziekvereniging St. Jeanne d’ Arc verzorgt een muzikale rondwandeling en degenen die een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen worden gehuldigd met de traditionele aubade. Kom naar het gemeentehuis om te zien wie zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen omdat ze zich met grote gedrevenheid inzetten of ingezet hebben voor de gemeenschap.

Na afloop van de aubade worden alle mensen met een Koninklijke Onderscheiding in het gemeentehuis ontvangen door het gemeentebestuur en het bestuur van de Oranjevereniging.

* 9.15 uur - Start ochtendflight van de Koningsdag 2018 op Landgoed en Golfbaan Tespelduyn
Dit jaar alweer het 15e Noordwijkerhouts Golfkampioenschap van de Oranjevereniging Noordwijkerhout. De ochtendflights lopen van 9.30 tot 12.30 uur en de middagflights van 13.30 tot 16.30 uur. Op basis van de inschrijvingen wordt er een passende indeling gemaakt over het ochtend- en middagprogramma. Hierbij wordt eerst rekening gehouden met de sponsors, Vrienden Van Oranje en de donateurs van de Oranjevereniging. 

De wedstrijdvorm zal weer Stableford zijn. Dit betekent dat iedereen een eerlijke handicapverrekening mee zal krijgen. Uiteraard zal Landgoed en Golfbaan Tespelduyn dit evenement weer op een voortreffelijke manier verzorgen, waarbij er voldoende ruimte is voor een gezellig onderonsje met een hapje en drankje. Tevens is er de mogelijkheid na afloop van de prijsuitreiking gezellig te blijven dineren. 

Meer informatie en inschrijven via de website van de Oranjevereniging, www.ovnwh.nl. Het inschrijfgeld bedraagt voor donateurs van de Oranjevereniging en Vrienden Van Oranje € 15,00 en voor niet-donateurs € 20,00. Aanmelden als donateur voor € 5,00 of meer, is bij inschrijving mogelijk!

* 11.00 uur - Koningspop
Ook dit jaar verzorgt de Oranjevereniging in samen werking met Het Feest van Harry weer een muzikale feestdag. Vanaf het podium in de tuin van de Witte Kerk zullen een aantal Noordwijkerhoutse bandjes voor u gaan optreden. Tijdens het ombouwen blijft de muziek een hoofdrol spelen en wordt door onze DJ alvast een opmaat gemaakt naar de volgende band. Het wordt dus weer een feest voor ons, Noordwijkerhouters. RA Sound & Light zal ook dit jaar weer voor de technische ondersteuning zorgen. Deze hele dag is alleen mogelijk met de steun van vele (horeca)-ondernemingen uit Noordwijkerhout en de Bollenstreek.

13.30 tot 14.00 uur – Koningsdag Fietstoertocht
Natuurlijk is er ook dit jaar tijdens de Koningsdag festiviteiten weer een mooie fietstoertocht. Deze toertocht wordt door onze eigen Oranjevereniging uitgezet en georganiseerd. Kilometers gezelligheid met vrienden of familie. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Het zal weer een mooie tocht worden, die de schoonheid van onze omgeving laat zien en die voor iedereen te doen is met voldoende mogelijkheden om tussendoor te rusten. 

Let op, want anders dan u gewend bent is de inschrijving en start bij het gemeentehuis. Hier krijgt u een routebeschrijving en een leuke verrassing. Meedoen levert zeker een leuke middag en een mooie herinnering op. Donateurs van de Oranjevereniging kunnen voor € 2,50 inschrijven. Mocht u nog geen donateur zijn, dan bedraagt de inschrijving € 5,00. Voor ditzelfde bedrag kunt u overigens direct donateur worden!

* 13.30 uur – Start middagflight van de Koningsdag 2018 op Golfbaan Tespelduyn
Het evenement staat beschreven bij de ochtendflight van 9.15 uur.

* 14.00 uur – Konings-Muziekquiz-Bingo in Puyckendam
In het Ontmoetingscentrum van Puyckendam zullen de ballen voor de bingo gaan rollen. Op verzoek doen we een MuziekQuiz en als afsluiting spelen we de laatste ronde een speciale MuziekBingo. Samen met de vrijwilligers van de SOP, die voor een hapje en een drankje zorgen, wordt u weer enkele uren vermaakt.

De Oranjevereniging biedt u de koffie/thee met wat lekkers en een drankje met een hapje aan. Inwoners van Noordwijkerhout van 60 jaar en ouder zijn van harte welkom. De entree voor deze geheel verzorgde middag, inclusief bingo en quiz bedraagt € 5,00. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Voor de leukst in oranje verklede deelnemer is er een extra prijs.

* 20.00 uur - Klaverjaswedstrijd
Hallo kaartvrienden, de Oranjevereniging organiseert in samenwerking met klaverjasvereniging Sint Victor, weer een gezellige kaartavond. Natuurlijk met de vertrouwde loterij en met prachtige prijzen in het Victorhuis aan de Sporkenhout 12. De zaal gaat open om 19.30 uur en de kaartavond begint om 20.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per persoon.

Tekst en foto's: Oranjevereniging Noordwijkerhout.