Datum: 01-06-2023 - 18:46
15
apr
'18

Altesa en MuBo verzorgen een heerlijk voorjaarsconcert. (foto's)

In een goed gevulde Duinpan startte Altesa het voorjaarsconcert met een strakke mars, Gibraltar. Na een kort woord van de voorzitter, Ronald Buijsman, nam dirigent Dirk-Jan het stokje letterlijk over en kon iedereen genieten van een grote variatie aan muziekstukken. Van Bon Jovi, met goede drums tot...

traditionele marsen en van een polka door naar de tropische salsaklanken van Despacito. Diverse leerlingen op blokfluit, saxofoon en trompet lieten horen wat zij de afgelopen tijd hebben geleerd.

Ook de slagwerkers hadden dit jaar een bijzondere uitvoering van Michael Jacksons Billy Jean ingestudeerd. Zij maakten hierbij gebruik van boomwhackers. Een boomwhacker is een modern percussie-instrument. Het zijn meerkleurige holle plastic buizen die ten opzichte van elkaar harmonisch gestemd zijn. Bijzonder dit jaar is ook de samenwerking met MuBo.

MuBo is een stichting voor muziektheater in de Duin- en Bollenstreek, zij brengen regelmatig grote producties uit op musicalgebied. Op dit moment repeteren zij voor de uitvoering Guys and Dolls, première eind mei. Tijdens het concert van Altesa heeft een 25 koppen tellend koor en een 10 tal muzikanten van Mubo samen twee nummers uitgevoerd uit deze musical.

Het enthousiasme spatte er vanaf. Deze samenwerking is tot stand gekomen door het tambour maitre Bas van Splunter, die op deze avond zijn muzikale kwaliteiten wederom heeft laten zien. Ook volgde nog een medley van You give love a bad name, ons dorp en I’m a believer, dit werd a capella gezongen door 4 zangers en begeleid door het complete orkest.

Aan het einde van de avond werden de gebruikelijke bloemen van dank uitgereikt en ook kreeg Jules Beelen, trompettist uit het orkest, eindelijk het verlossende woord dat hij geslaagd was voor zijn theorie-examen B.

Kortom een prachtige avond, met aan het eind natuurlijk het alom bekende 21 spel en heel veel enthousiaste reacties van de mensen uit de zaal. Dank voor uw komst en een bijzonder woord van dank voor de medewerking van MuBo.

Foto's Altesa.