11
apr
'18

Wethouder Martijn Bilars onthult samen met Femke den Hertog een nieuw duikelrek in Zeeburg. (foto's)

Wethouder Martijn Bilars heeft samen met initiatiefneemster Femke den Hertog op woensdag 11 april een nieuw duikelrek onthult op het speelveldje op de hoek Spanjaarskrocht/Vlonderkamp in wijk Zeeburg. Het plaatsen van het duikelrek is dus een initiatief van Femke. Zij stuurde de gemeente een handgeschreven brief...

met een verzoek: “Hoi gemeente, Wij hebben een speeltuin voor onze deur en koprollen graag maar nu koprollen wij bij de glijbaan want daar zijn stangen maar wij willen heel graag een goed en veilig koprolhek maar dan moet je er drie plaatsen a.u.b. en we weten eigenlijk nog niet waar we die willen plaatsen (…)”.

Het duikelrek waar Femke tot nu toe veelvuldig gebruik van maakte is bij haar school de Prinsenhof, maar dat is als ze vrij is te ver weg om daar zo maar even na toe te gaan. Op advies van haar moeder schreef Femke een brief naar wethouder Martijn Bilars met het verzoek tot plaatsing van een duikelrek op het speeltuintje vlak bij haar woonhuis.

De gemeente is nagegaan of dit verzoek paste binnen het ‘Speelplaatsenbeleid Noordwijkerhout 2015’ en dit was het geval.  Vandaar dat de gemeente haar verzoek honoreerde door plaatsing van een duikelrek met kunstgras eronder. Door middel van het knippen van een heus openingslint en met een echte koprol op het duikelrek door Femke, werd het nieuwe speeltoestel in gebruik genomen.

Foto's BON.