Datum: 01-06-2023 - 18:14
10
apr
'18

Jan van den Berg loopt zijn 35e en laatste marathon uit.

Op zondag 8 april vertrok er om 7.30 uur een bus vanaf de Brink met hardlopers van Triatlon Vereniging Bollenstreek (TVB) en Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) en hun supporters richting Rotterdam voor een deelname aan de 38e editie van de Marathon van Rotterdam. Daar aangekomen gaat...

een ieder zijn eigen weg. Hardlopers gaan zich klaar maken en de supporters zoeken een terras op voor een bak koffie, om vervolgens een goede kijk- en aanmoedigplek op te zoeken op de Erasmusbrug. Voor het eerst is de startlocatie veranderd en moeten de lopers gelijk al de Erasmusbrug op en dat is best een klimmetje. Nadat de bekende Rotterdamse zanger Lee Touwers zijn liedje "You never walk alone" had gezongen klonk er het startschot en ging men van start.

Als eerste kwamen de snelle wedstrijdlopers voorbij en daarna was het de beurt aan de vele duizenden andere lopers en probeer dan maar als supporter een bekende te spotten terwijl de brug ook nog eens heen en weer gaat met zoveel lopers erop. Vervolgens ging men (de supporters) met de metro naar diverse andere plekken in de stad, om te kijken en de lopers aan te moedigen.

Jan van den Berg zijn 35e en laatste marathon.

Wat ging er aan vooraf.........In november 2017 zijn we met 28 personen van de NSL en TVB en supporters naar Valencia geweest en daar zou Jan van den Berg zijn laatste marathon gaan lopen, maar vanwege gezondheidsproblemen mocht Jan helaas daar niet starten. Gelukkig knapte Jan vervolgens snel weer op en kreeg hij van de dokter groen licht om toch nog zijn 35e en laatste marathon te lopen.

Dat moest dan maar de Marathon van Rotterdam worden het werd zijn eerste in die stad en gelijktijdig ook zijn laatste van de in totaal 35 door Jan in zijn leven gelopen marathons. Cees van der Valk, zijn maatje van de Roparun, zei gelijk: wij gaan het samen doen. Jan heeft Cees begeleid bij zijn eerste en Cees helpt Jan met zijn laatste marathon. 

Het werd een pittige laatste marathon voor Jan, maar met hulp van Cees en de langs de kant staande vrienden, supporters en maatjes van de schaatsclub hem luid aanmoedigden, heeft Jan toch de finish gehaald. Een top-prestatie van Jan, waarvoor hulde.

Ook alle andere lopers van de Noordwijkerhoutse bus hebben de finish gehaald, al hebben ze niet allemaal hun doel bereikt. Net als vorig jaar was het weer op deze dag ineens een stuk warmer, terwijl je de afgelopen tijd getraind hebt in koud weer. Petje af dus voor iedereen die de marathon heeft volbracht, wat een kanjers. En voor iedereen geldt "finishen is winnen".

Tekst en foto's supporters TVB en NSL.