Datum: 01-02-2023 - 09:43
09
apr
'18

42-jarige Zilker voor de rechter na vernieling motorfiets door slechte recensie op internet.

Een 42-jarige Zilker werd eind 2017 kwaad op een klant uit het naburige dorp Hillegom die het bedrijf van de Zilker een slechte recensie op het internet had gegeven. De Zilker beschadigde daarop de motorfiets van de Hillegommer flink, hiervoor werd hij door de politierechter veroordeeld tot een...

boete van € 450,- en moet hij ook nog eens € 2800,- schadevergoeding betalen. De Zilker werd destijds betrapt door een politiepatrouille, die zag op oudejaarsnacht een man gehurkt bij een motor voor een huis in Hillegom zitten. Toen de agenten poolshoogte namen, bleek dat de Zilker beschonken was en dat aan de motor vernielingen waren aangebracht. Een aantal kabels hing los en er droop lijm uit het contactslot.

Op het politiebureau ontkende de man aanvankelijk, op advies van zijn advocaat, dat hij het was die de motor had vernield. Maar later kreeg de Zilker gewetenswroeging en biechtte hij de vernielingen toch op. “Het was uit wraak”, verklaarde de man zijn daad bij de rechter.

De loodgieter uit De Zilk had in het huis van het slachtoffer een half jaar eerder werkzaamheden verricht waarover de klant niet tevreden was. Uit ongenoegen daarover plaatste die een negatieve recensie over de verdachte op het internet, omdat ze er onderling niet uit kwamen.

“Die review bleef er maar opstaan”, sprak de Zilker. “Vroeger was ik buiten mijn schuld al eens failliet gegaan, dus dat doet dan extra pijn.” In de bewuste nacht was de man onder invloed van drank. Toen hij de motorfiets voor het huis van de klant zag staan, kon hij zich niet bedwingen en nam wraak.

Dat hij daarbij zelfs de remleidingen had vernield, was volgens de man geen bewuste actie. “Ik knipte gewoon alles kapot”. Het vonnis was gelijk aan de eis van het OM. “U bent voor eigen rechter gaan spelen en dat kan niet”, aldus de politierechter, die het pleidooi van de advocaat dat het schadebedrag wel erg hoog uitviel wegwuifde.

Bron Leidsch Dagblad.