Datum: 01-06-2023 - 12:03
02
apr
'18

Voorkom problemen voor een kind, bezoek de theatervoorstelling ‘Echtscheiding, wat doet dat met een kind?’.

Wist u dat het merendeel van de kinderen die jeugdhulp krijgt, gescheiden ouders heeft? Het is daarom belangrijk dat u weet wat een echtscheiding doet met een kind en welke rol u als ouder, grootouder, familie of buurt daarin kunt spelen. Daarom organiseren de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG)...

in de Duin- en Bollenstreek op maandagavond 9 april een theatervoorstelling in theater Floralis in Lisse met als thema ‘Echtscheiding, wat doet dat met een kind.

Do’s en don’ts van scheiden
Jaarlijks krijgen ongeveer 70.000 kinderen in Nederland te maken met een scheiding. Dat is één op de vijf kinderen. Voor kinderen verandert er veel in korte tijd. Vaak zijn kinderen hun gevoel van geborgenheid en veiligheid kwijt. Ze kunnen ergens anders komen te wonen, te maken krijgen met nieuwe partners en zien soms bepaalde familieleden helemaal niet meer.

Een scheiding gaat vooral vaak gepaard met verdriet, emoties en ruzies. Door emotionele, herkenbare en soms humoristische scenes onderzoekt het publiek de do’s en don’ts van scheiden. Wat kunnen betrokkenen doen om de scheiding voor kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen? Hoe kunnen ze verder na de scheiding?

Deskundig advies
Bij een scheiding moet veel geregeld worden. Praktische, zakelijke, maar ook emotionele zaken. In de theaterfoyer staan verschillende deskundigen klaar om uw vragen te beantwoorden en om u te informeren. Zo zijn onder andere een hypotheekadviseur, advocaat, jongeren namens Villa Pinedo en medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin aanwezig voor informatie en advies.

Tickets kosten € 3,50 (inclusief pauzedrankje) en kunnen worden besteld via www.floralislisse.nl/theater/programma. De deuren van Theater Floralis aan het Floralisplein in Lisse openen om 19:30 uur; de voorstelling start om 20:00 uur. Parkeren is gratis.