Datum: 21-03-2023 - 12:49
29
mrt
'18

Muurtje Witte Kerk geveld door slopershamer. (update foto's opgravingen)

De gemeente Noordwijkerhout is met de volgende fase van de vernieuwing van het dorpsplein rondom de Witte Kerk gestart. De bomen werden al eerder vervangen door 13 Krimlindes en op maandag 26 maart is het gehele muurtje (inclusief de bank op de Steeg) rondom de Witte Kerk verwijderd...

Na de werkzaamheden van het slopen van het huidige bakstenen muurtje, is men afgelopen dinsdag verder gegaan met het verwijderen van de oude fundering en het graven van een diepe sleuf om de fundering van het nieuwe muurtje onder de vorstgrens te brengen. De sleuf wordt vervolgens afgedekt met zand en kunststof rijplaten.

Het opmetselen van een nieuw muurtje vindt later plaats in verband met het komende bloemencorso en Koningsdag. Zoals ook bij het vervangen van de bomen het geval was, vinden de graafwerkzaamheden plaats onder archeologisch toezicht.

De medewerkers van de archeologische dienst Archon doen een flink aantal opgravingen met resten van menselijke overblijfselen en deze worden zorgvuldig verzameld en meegenomen voor onderzoek. (zie foto's)

Foto's sloop muurtje en opgravingen BON en Cees van Zelst.