Datum: 26-03-2023 - 14:05
23
mrt
'18

DeusX: Nieuwe voorstelling Passie van Noordwijkerhout op Goede Vrijdag 30 en zaterdag 31 maart. (foto's)

In Noordwijkerhout zijn de laatste voorbereidingen voor de nieuwe voorstelling van de stichting ‘Passie van Noordwijkerhout’ in volle gang. DeusX is de naam van de voorstelling. Deze productie werd geheel in eigen beheer geschreven en ontwikkeld. Met ruim een jaar aan voorbereidingen belooft het weer...

een unieke voorstelling te gaan worden. Het aloude Paasverhaal is in een modern jasje gegoten en band, vocalisten, dansers en acteurs bestaan uit talentvolle jongeren met een passie voor theater, muziek, dans en zang.

Het verhaal:
De voorstelling volgt de hoofdpersoon Chris die samen met zijn moeder in een nieuwe stad is komen wonen. Hij maakt nieuwe vrienden; o.a. Peter, Judith en Magda. Helaas wordt de charismatische Chris ook als een bedreiging gezien door anderen. Het verhaal wordt verder gebracht door prachtige popliedjes, die live gespeeld en gezongen worden. Ook wordt in de verhaallijn gebruik gemaakt van beeldprojectie en spectaculair licht.

Locatie:
Na openluchtvoorstellingen bij de Witte kerk en het BAVO hoofdgebouw gaat de Passie van Noordwijkerhout deze keer naar binnen. ‘De risico’s bij slecht weer zijn voor deze productie te groot’, aldus het bestuur. Een unieke oplossing diende zich vervolgens aan. De voormalige bedrijfshal van Cremer aan de Gooweg 4-8 wordt speciaal voor deze voorstelling omgebouwd tot theater. Per voorstelling zijn er 700 zitplaatsen beschikbaar voor het publiek.

Kaartverkoop:
De kaartverkoop gaat hard. De vrijdagavond is inmiddels uitverkocht maar voor de voorstelling van zaterdagavond zijn nog enkele kaartjes te koop á 5 euro per stuk bij Vink Multimedia, Dorpsstraat 19a, Noordwijkerhout. Een kaart geeft recht op een zitplaats.

Verkeersveiligheid
Het theater is per fiets en te voet vanuit het centrum prima te bereiken. Verkeersregelaars zullen 45 min. voor en na de voorstelling zorgdragen voor een veilige oversteekplaats bij de Gooweg. Parkeerruimte voor fietsen is geregeld, maar parkeerruimte voor auto’s in de buurt is zeer beperkt. Volgt u de aanwijzingen van de parkeermedewerkers op en vertrek op tijd.

Andere praktische zaken:
De voorstelling begint om 20.00 uur en zal ongeveer 90 minuten duren. Tegen een kleine vergoeding kunt u gebruik maken van de garderobe en een kopje koffie vooraf. De locatie is rolstoelvriendelijk.

De hal is nu nog leeg maar over een week staat hier een podium van ruim 25 meter breed en zal deze ruimte omgebouwd zijn tot het Cremer DeusX-theater met een tribune met 700 stoelen.

De kaartverkoop is afgelopen zaterdag 24 februari van start gegaan bij  en de kaartjes voor de voorstelling kosten 5 euro per stuk, Voor elk van deze 2 unieke voorstellingen waren slechts 700 toegangskaarten beschikbaar, als je erbij wilt zijn, kom snel langs.

Foto's Thomas Pieterse.