Datum: 02-10-2023 - 06:13
21
mrt
'18

Leerlingen muziekvereniging St. Jeanne d’Arc laten zich van hun beste kant zien.

Op zondag 18 maart heeft muziekvereniging St. Jeanne d’Arc haar jaarlijkse voorspeelochtend voor de leerlingen georganiseerd. Het opleidingsinstituut is sinds 2009 in eigen beheer van de vereniging en telt inmiddels ruim 40 leerlingen. Het is dan ook niet meer terecht dat de vereniging met recht trots...

is op de omvang en de kwaliteit van de opleidingen. De leerlingen hebben de weken voorafgaand aan de voorspeelochtend hard gewerkt aan hun optreden. Het was mooi om te zien hoe sommige leerlingen met een lichte spanning het podium betraden, waar anderen onbevangen voor het publiek stonden. Sommige leerlingen hebben pas 7 maanden les, anderen al enkele jaren. Een ding hadden ze wel gemeen: ze brachten het er allemaal prima van af en ze mochten allemaal hun zeer verdiende deel van het applaus in ontvangst nemen.

Het publiek kon tijdens de voorspeelochtend genieten van een heel uiteenlopend scala aan muzikale ensembles. Zo stonden de jeugdslagwerkgroep, het leerlingenorkest en het startersorkest geprogrammeerd. Deze ensembles repeteren wekelijks samen en zijn dan ook uitstekend op elkaar ingespeeld. Maar er waren ook verschillende verrassende optredens van een aantal gelegenheidsensembles. Zo was er een heus saxofoonensemble en de vertolking van de Michael Jackson Medley van een koperensemble was er een die nog lang in de hoofden van het publiek bleef zitten.

Een bijzonder moment in het programma was de diploma-uitreiking aan diverse leerlingen die recentelijk examen hebben gedaan. De vereniging hecht veel waarde aan de kwaliteit van de opleiding en om die kwaliteit te borgen wordt regelmatig deelgenomen aan door de landelijke bond gecoördineerde examens. De diploma’s werden deze keer uitgereikt door niemand minder dan Burgemeester Goedhart. De trotse geslaagden waren Sophie van Gelderen, Tessa van Gijlswijk (beiden dwarsfluit A), Sarah Kerkvliet (slagwerk A), Luuk Meeuwenoord en Stef Hoogervorst (beiden Slagwerk B).

Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde ochtend. Vind jij het ook leuk om een instrument te bespelen, bezoek dan eens de website www.stjeannedarc.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.