Datum: 29-03-2023 - 11:37
18
mrt
'18

Jozefspeld voor Dorien van Holstein-Slats en Ria Vink-van den Berg. (foto's)

Zondag 18 maart was er de feestelijke viering van de patroonheilige in de Sint Jozefkerk, waarbij alle koren van de parochie de muziek en zang verzorgden. Tijdens deze jaarlijkse viering worden traditiegetrouw twee parochianen in het zonnetje gezet en krijgen zij de Jozefspeld uitgereikt voor hun inzet als vrijwilliger van deze kerk... 

Dit jaar werd de Jozefspeld door diaken Bertijn Prins en pastoor André Goumans opgespeld bij twee vrouwen die al jarenlang bijzonder actief zijn bij veel activiteiten in en rondom de Jozefkerk.

Als eerste viel de eer te beurt aan Dorien van Holstein-Slats, zij ontving de Jozefspeld voor haar inzet als lid van het parochiebestuur, als commissielid bij de verbouwing van de kerk, als actief intermediair rond het sterven en de uitvaart, als gastvrouw in de kerk en ook geeft ze leiding aan de liturgische werkgroep en de overleggroep licadi. En ook tijdens deze dienst was zij nog weer sprekend actief. Waarbij pastoor Goumans aangaf dat hij vast nog wel iets vergeten zal zijn wat Dorien ook nog gedaan heeft. 

De tweede Jozefspeld op deze zonnige zondagochtend was voor Ria Vink-van den Berg en zij was ook tijdens deze feestelijke dienst gewoon nog in (Vinken)touw. Ria is al jarenlang betrokken bij de communieuitreiksters in de kerk en deed ze de voorbereidingen van de eerste communie en vormsel. Ze is op dit moment hoofd- en eindredactrice van het Zevenblad en is Ria betrokken bij de website van de parochie. Pastoor Goumans gaf bij Ria aan dat zij een vrouw met passie is en dat hij haar nooit nee heeft horen zeggen bij een vraag om hulp.

De Sint Jozefparochie dankt de beide dames, Dorien en Ria, voor fantastische inzet voor hun kerk en zij hebben dan ook de Jozefspeld ten zeerste verdiend. Ook een woord van dank aan de beide mannen van de dames, Chris en Richard, want zonder de steun van het thuisfront is de grote inzet van Dorien en Ria voor de parochie niet mogelijk.

Op de foto's staan ook, naast de uitreiking van de Jozefspeld, de kinderen die ter voorbereiding van hun eerste communie aanwezig waren in de kerk.

Foto's BON.