Datum: 28-05-2023 - 06:20
11
mrt
'18

Toch nog net op tijd droog voor de 4e Halfvasten-wandeling in Noordwijkerhout. (foto's)

Hoewel de weergoden op zondag 11 maart het vooraf enigszins lieten afweten, vertrokken zondagochtend om 11.11 uur gelukkig toch nog onder droge omstandigheden een kleine 60 enthousiaste wandelaars vanaf het clubhuis van de Keiebijters op het Bavo-terrein voor een gezellige wandeltocht. Deze activiteit is een gezamenlijk...

initiatief van Movens D&B, de NSL (Noordwijkerhoutse Strandlopers) en Carnavalsvereniging de Keiebijters. Er kon 5 of 10 kilometer gelopen worden langs diverse leuke plekjes van onze mooie gemeente. Voorafgaand aan de start werd eerst een heuse polonaise gelopen bij het monumentale hoofdgebouw onder muzikale leiding van de blaaskapel de Keietoeters.

Alle carnavalsverenigingen en hun fans uit onze gemeente waren aanwezig. Het bijzondere aan deze wandeltocht is, dat er onderweg 4 posten zijn, waar de Prinsenparen de felbegeerde stempels zetten. Daarnaast konden de deelnemers bij elke post, een quiz of behendigheidsspelletje doen.

Na afloop werden tijdens een gemoedelijk samenzijn prijzen uitgereikt. Daardoor was deze dag weer een mooie voorbeeld hoe Kaninefaaten, Duinknijnen, Tulpkabouters en Keiebijters op een bijzondere manier ook buiten het carnavalsseizoen hun maatschappelijke taak ten toon spreiden in 'Kokkerhout'! 

Foto's BON.