Datum: 30-03-2023 - 07:49
05
mrt
'18

Jan Willem en Dieneke Bod - Pennings vieren 65-jarig huwelijksfeest.

Maandagmiddag 5 maart bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het echtpaar Jan Willem Bod (89) en Dieneke Pennings (89). Zij vieren dit jaar het heugelijke feit van hun 65-jarige briljanten huwelijk. Op 7 maart 1953 stapte het echtpaar in de gemeente Hellendoorn/Nijverdal in het huwelijksbootje....

Beide zijn geboren in Nijverdal en de vonk sloeg later over tijdens een weekend van het plaatselijke zangkoor op een kampeerboerderij. Het bruidspaar woont op de Sint Victorlaan in de Victorwijk en hebben een zoon en dochter, waarvan de zoon en schoondochter ook in Noordwijkerhout wonen en hun dochter en schoonzoon in Frankrijk woonachtig zijn.

Het echtpaar heeft heel wat verhuizingen achter de rug, er werd maar liefst acht keer verhuisd in hun huwelijk. Al die verhuizingen stonden in dienst van het werk van Jan Willem bij de toenmalige vakbond NVV (nu FNV). In de jaren 80 is hij directeur Pensioenfonds Metaal en Techniek geworden en zocht hij een huis in zijn werkomgeving van Den Haag. Het echtpaar kocht toen een huis in Noordwijkerhout en wonen al bijna 40 jaar zeer tevreden in ons dorp.

Jan Willem en Dieneke vervelen zich in hun vele vrije tijd niet, want ze hebben genoeg om handen om zich bezig te houden. Beide zijn enorme liefhebbers van bridgen en doen dat bij vier verschillende bridgeverenigingen, maar ook verrichten zij allerlei hand- en spandiensten voor de gemeenschap van de Witte Kerk.

Jan Willem is de nestor van Shantykoor 't Bollenhart en Dieneke heeft 60 jaar lang vrijwilligerswerk gedaan voor de Welfare (nu in Puyckendam) maar doet ze het nu wat rustiger aan. Dieneke heeft tot aan haar trouwen op kantoor gewerkt en na haar huwelijk heeft ze voor haar kinderen gezorgd en deed ze veel vrijwilligerswerk.

Ondanks dat Dieneke van der eigen Pennings heet is ze niet geboren in Noordwijkerhout, maar uit de stamboom blijkt dat ze wel verre familie is van al die 'Penningsen' in ons dorp. Van oorsprong komt de gehele familie Pennings uit Zeeland en is in 1500 de ene tak naar Noordwijkerhout gegaan en is de andere tak (van Dieneke) in de Achterhoek terechtgekomen.

Het briljanten-huwelijksfeest wordt binnenkort met familie en vrienden gevierd op Landgoed Tespelduyn en voor hun kaartvrienden verzorgen ze een heuse bridgedrive in de Maasgaarde. De redactie van BON wenst het bruidspaar nog heel veel gelukkige en gezonde jaren met elkaar.