Datum: 02-10-2023 - 09:36
03
mrt
'18

Handbaltalent Marit Huiberts maakt overstap naar regerend landskampioen VOC Amsterdam.

Op vrijdag 2 maart heeft het bestuur van de Amsterdamse handbalclub 'Succes schoonmaak VOC' bekend gemaakt dat de 16-jarige Marit Huiberts uit Noordwijkerhout, vanaf het komende seizoen gaat spelen voor de regerend landskampioen. Zij komt over van de handbalclub Foreholte uit Voorhout....

dat dit seizoen na 25 jaar weer in de eredivisie speelt. Marit is op 7-jarige leeftijd met haar tweeling zus Milou gaan handballen bij onze plaatselijke handbalvereniging Northa, eerst was ze een veldspeelster maar na fysieke problemen met haar knieën is ze keepster geworden. Op haar twaalfde ging ze handballen bij Foreholte in Voorhout.

In december 2017 werd Marit voor de eerste keer uitgenodigd voor een oefenwedstrijd van Oranje onder-17. Dit heeft in 2018 voor haar een vervolg gekregen en mag ze in maart met het Oranje-team mee voor een trainingsstage in Hongarije.

VOC geeft in hetzelfde persbericht aan dat Marit Huiberts een talentvolle en ambitieuze handbalkeepster is en al sinds oktober meetraint bij VOC. Marit heeft een goede indruk achter gelaten bij de technische staf van VOC en past goed in het toekomst plaatje van de vereniging.

VOC wil Marit graag ondersteunen in haar ambities en de Noordwijkerhoutse wil graag haar handbal-steentje bijdragen, zodat VOC ook in de toekomst om de prijzen kan blijven spelen.

Foto PR.