Datum: 31-03-2023 - 18:53
06
aug
'12

Voorrangsregel rotonde Gooweg/Victoriberg wijzigt.

De gemeente start op 20 augustus met de herinrichting van de rotonde Gooweg/v.d. Weijdenlaan/Victoriberg/Schulpweg. Het verkeer kan dan enige hinder ondervinden van de werkzaamheden. Vanaf maandag 17 september tot en met woensdag 19 september...

zal de rotonde dag en nacht volledig afgesloten zijn voor alle verkeer in verband met asfaltwerkzaamheden.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de rotonde bestaan uit:
-    het deels betegelen en deels asfalteren van de fietspaden
-    het repareren van beschadigingen aan de rotonde
-    het aanbrengen van verkeersdrempels om het verkeer af te remmen voor de rotonde.

(De werkzaamheden zijn afgestemd op de planning voor de werkzaamheden aan de ’s-Gravendamseweg (N443). Mocht de planning van de provincie wijzigen, dan wijzigt de gemeente de data van de werkzaamheden aan de rotonde Gooweg/Victoriberg om te voorkomen dat weggebruikers extra hinder ondervinden van de werkzaamheden.)

Gewijzigde verkeerssituatie
Het gevolg hiervan is dat de verkeerssituatie op de rotonde Gooweg/Victoriberg wijzigt. Weggebruikers die na de herinrichting op de rotonde rijden, hebben voorrang op weggebruikers die de rotonde naderen. Dit betekent dat ook fietsers die op de rotonde rijden voorrang hebben.

Waarom deze wijziging?
In het Gemeentelijk Verkeers- en VervoerPlan is opgenomen, dat de rotondes in onze gemeente duurzaam veilig worden ingericht. De inrichting van de rotondes is afhankelijk van hun ligging, namelijk binnen of buiten de bebouwde kom.

Rotondes binnen de bebouwde kom
Het verkeer op rotondes binnen de bebouwde kom, dus ook fietsers, hebben voorrang. In onze gemeente zal dat na de herinrichting van de rotonde Gooweg het geval zijn op de rotonde Gooweg/v.d Weijdenlaan/Victoriberg/Schulpweg. Op de rotonde Maandagswetering/Schelftweg/Wildlaan is dit al het geval.

 

Rotondes buiten de bebouwde kom
Op rotondes buiten de bebouwde kom heeft het verkeer op de hoofdrijbaan van de rotonde voorrang. (Brom-)fietsers op het naastliggende (brom-)fietspad hebben geen voorrang.

Nadere informatie

U kunt de tekening tot en met 17 augustus 2012 inzien bij de receptie in de hal van het gemeentehuis. Indien u vragen hebt over dit onderwerp of over de tekening, kunt u contact opnemen met de eenheid Infra, per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0252 343 737.