Datum: 28-09-2023 - 00:25
03
aug
'12

Omwonenden bouwplan Victori III stappen naar de rechter.

Een projectontwikkelaar wil graag 53 woningen bouwen (bouwplan Victori III) aan de Kerkstraat, op het voormalige terrein van Bowling Oostdam. Een aantal omwonenden heeft tegen de bouwplannen beroep aangetekend bij de rechtbank. In januari waren de...

omwonenden en de gemeente nog met elkaar in gesprek (klik hier). De omwonenden maakten o.a. bezwaar tegen het aantal woningen en de ontsluitingsweg. Blijkbaar kwam men er samen toch niet uit en zijn de bezwaarmakers naar de rechter gestapt.

De gemeente heeft vervolgens de gelegenheid gekregen om een verweerschrift in te dienen en deze zal na akkoord van het college binnenkort naar de rechtbank gestuurd worden. (De inhoud van het verweerschrift is niet openbaar.)

Vervolgens zullen zowel de gemeente als de vertegenwoordiger van de omwonenden, door de rechtbank worden uitgenodigd voor een zitting. Tijdens deze zitting krijgen zij beiden de gelegenheid een mondelinge toelichting te geven. Vervolgens doet de rechtbank uitspraak, de data van de zitting en de uitspraak zijn nog niet bekend.