Datum: 26-09-2023 - 17:23
08
feb
'18

Alles over de digitale bibliotheek tijdens Koffie+ in Bibliotheek Noordwijkerhout door Jeanette Waasdorp.

De Bibliotheek Bollenstreek biedt meer dan alleen boeken en tijdschriften. Je kunt e-books lenen voor tablet, smartphone, e-reader en computer via de online bibliotheek. Via Muziekweb kun je ook luisteren naar muziek. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden van de digitale bibliotheek. Tijdens de...

Koffie+ bijeenkomst van donderdag 15 februari wordt dit aanbod zichtbaar gemaakt.

Digitale bibliotheek
Inmiddels is er al keuze uit meer dan 15.000 e-book titels. Op Muziekweb zijn ruim 6 miljoen nummers gratis te beluisteren en komen er iedere week 300 nieuwe releases bij. Ook is het mogelijk online cursussen te volgen. Niet alleen diverse talencursussen, maar ook cursussen over het opbouwen van conditie, PowerPoint, bloemschikken en solliciteren.

Lekker luisteren naar boeken en verhalen kan met de Luisterbieb. Het is een breed en modern aanbod voor jong en oud en je kunt het overal luisteren. Heb je het boek gedownload? Dan heb je geen wifi meer nodig om het boek te luisteren. Daarnaast biedt de luisterapp ook hoorcolleges.

Ben je lid van een leeskring, en ben je op zoek naar de diepere betekenis van een boek? Daar is de uittrekselbank voor. Thuis iets opzoeken uit een oudere krant? Dat kan via Delpher. Naast kranten staan daar ook boeken en tijdschriften op uit het verleden. Een prima bron om meer te weten te komen over de geschiedenis van je familie bijvoorbeeld.

Met PressReader lees je thuis online de krant of tijdschriften. Je hebt toegang tot 5000 kranten en tijdschriften, uit meer dan 100 landen in 60 talen. Op 15 februari laat Jeanette Waasdorp van al deze mogelijkheden zien hoe het werkt en waar ze te vinden zijn. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Datum: 15 februari 2018
Aanvang: de koffie staat klaar vanaf 10:15, we beginnen om 10:30 uur
De toegang is gratis.
Locatie: Bibliotheek Bollenstreek, Herenweg 2 2211 CC Noordwijkerhout

Foto BON.