07
feb
'18

Tuinspecialist Bakker De Zilk/Lisse failliet verklaard.

Tuinspecialist Bakker Hillegom BV gevestigd in Lisse en De Zilk is failliet. Werd afgelopen week nog bericht dat Bakker.com twee maanden de tijd had om een nieuwe koper te vinden, is nu door de rechtbank Den haag bevestigt dat de onlangs verleende surseance van betaling is omgezet in een faillissement...

Dit geldt voor elk van de drie entiteiten waaruit de tuinspecialist bestaat. Volgens de rechtbank is dit faillissement afgelopen vrijdag uitgesproken. Het faillissement van Bakker.com business B.V. is ingeschreven in het insolventieregister. Bewindvoerder Ten Berge treedt op als curator.

Vorige week werd bekend gemaakt dat Bakker.com in financiƫle nood verkeerde, waarop kort daarna bekend gemaakt werd dat de rechter het postorderbedrijf twee maanden uitstel van betaling verleende. De rechtbank meldt echter tegen Twinkle dat er geen surseancetermijn vastgelegd was.

Bakker.com, opgericht in 1945, verkeerde de afgelopen jaren in een transitie van postorderbedrijf naar e-commerce organisatie. De naamsverandering van Bakker Hillegom naar Bakker.com in 2016 moest daaraan bijdragen. Het bedrijf verkoopt in 21 landen, telt 635 medewerkers en is naar eigen zeggen de 'grootste Europese tuinspecialist'.

Foto Google Maps.