Datum: 04-06-2023 - 06:14
06
feb
'18

Vier leden B.V. Puyckendam Districtskampioen Biljarten. (foto's)

Afgelopen week zijn maar liefst vier leden van de Biljartvereniging Puyckendam in hun klasse biljartkampioen geworden van het District Duinstreek (bestaande uit Bollenstreek, Haarlem en Beverwijk). Gerard van de Voort werd districtskampioen bandstoten 1e klas, Arie van den Brug Libre 2e klas...

Mart Geerlings Libre 5e klas allen uit Noordwijkerhout en de vierde districtskampioen is Ad Deutekom bandstoten 3e klas uit Voorhout. Een unieke prestatie voor de Biljartvereniging Puyckendam om met maar liefst vier leden tegelijkertijd districtskampioen te worden, van harte gefeliciteerd.

Om in aanmerking te komen voor deelname aan het districtskampioenschap moet men 4 voorwedstrijden spelen en de beste zes van de verschillende klassen nemen deel aan de district-finale die weer uit vijf wedstrijden bestaat. Alle districtskampioenen, waaronder de vier leden van B.V. Puyckendam, mogen in het voorjaar deelnemen aan de biljart-kampioenwedstrijden voor Gewest Midden en West Nederland. (Noord- en Zuid Holland) 

De kampioenen in de verschillende klassen van de vier Gewestwedstrijden in Nederland, mogen (net als Arie v/d Burg in 2017) deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen later dit jaar. We duimen voor de vier leden van de Noordwijkerhoutse Biljartvereniging dat we later kunnen melden dat men opnieuw succes heeft geboekt, we houden u op de hoogte.

Dit positieve bericht is tevens een mooie gelegenheid om de biljartsport in Noordwijkerhout een beetje te promoten. Dus als er mannen of vrouwen zijn die ook graag willen biljarten of leren biljarten, bij Puyckendam is daar gelegenheid voor.

De biljartvereniging bestaat op dit moment uit ongeveer 30 leden en die spelen in alle gradaties, een ieder speelt op zijn eigen niveau. U bent vrij om gewoon eens langs te komen en het spel te bekijken of om zelf de keu ter hand te namen, spelen in competitieverband is mogelijk, maar ook alleen recreatief spelen behoort toe de mogelijkheden. 

Voor slechts 2 euro per week kunt u lid worden en heerlijk meedoen met het prachtige biljartspel. Uitleg of informatie kunt u inwinnen bij de secretaris, 06-25237248, of in de zaal.

Foto's BON.