01
feb
'18

De 'Daan de Ridder-bokaal' dit jaar voor Ageeth van de Beek.

Het bestuur van Shantykoor 't Bollenhart heeft woensdagavond 31 januari in aanwezigheid van Daan zelf, opnieuw de 'Daan de Ridder-bokaal' uitgereikt. Deze wisselbokaal wordt uitgereikt aan een persoon, activiteit of evenement, die een 'in het oog springende' bijdrage heeft geleverd aan een succesvol Bollenhart-jaar...

De bokaal is vernoemd naar Daan de Ridder een man die, volgens het bestuur en leden, binnen de vereniging van grote waarde is. Niet door zijn zangkwaliteiten, ofschoon hij wel regelmatig kritiek heeft op hun snelheid van zingen of op hun toonhoogtes, maar hij is toch wel een beetje het gezicht van het koor. Hij geniet ook veel bekendheid in ons dorp en zelfs in de regio.

Hij is ook met afstand het meest gefotografeerde lid (ook met bekende Nederlanders) van het shantykoor en hij krijgt ook met afstand de meeste vrouwelijke aandacht van allemaal. De penningmeester is heel blij met deze man (verkoop van de CD's) en eigenlijk is iedereen blij met hem bij het Bollenhart.

Het bestuur stelde dan ook destijds in de ledenvergadering van 2015 voor, om de jaarlijkse wisselbokaal als naam te geven de 'Daan de Ridder-bokaal'. Natuurlijk werd dit voorstel toen met algemene stemmen aangenomen. Daan maakt sindsdien samen met het bestuur ieder jaar uit wie de winnaar gaat worden van deze wisselbokaal.

In 2015 werd de eerste 'Daan de Ridder-bokaal' toegekend en uitgereikt, natuurlijk door Daan zelf, aan de commissie van het FHS-Shantykoorfestival.  De 'Daan de Ridder wisselbokaal' van 2018 is woensdagavond gegaan naar Ageeth van de Beek, zij doet al jaren achter de schermen heel veel werkzaamheden voor de mannen van Shantykoor 't Bollenhart en met de toekenning van deze bokaal wil het koor haar daarvoor hartelijk bedanken en eren.

Foto's PR.