29
jan
'18

Muziekvereniging St Jeanne d’Arc organiseert Ouder-Kind ochtend.

Je kind is al enige tijd bezig met het leren bespelen van een instrument. In de eerste weken denk je “Hoe gaat dit ooit wat worden?” Maar na verloop van tijd merk je dat je kind vordert en dat er steeds mooiere maar ook moeilijkere stukken worden gespeeld thuis. En plots denk je: “Hoe moeilijk is nu eigenlijk het...

leren spelen van een instrument?”. Om ouders die ervaring mee te geven en om ouders ook te laten ervaren waar hun kind zijn/haar tijd met veel plezier doorbrengt, heeft muziekvereniging St. Jeanne d’Arc op 28 januari een ouder-kind ochtend georganiseerd. En de ouders moesten na afloop zonder uitzondering concluderen: “Het is echt behoorlijk lastig om een instrument te leren bespelen.”

Onder leiding van Martijn de Lange, de koperdocent van de vereniging kregen de ouders een instrument in de handen gedrukt en werd begonnen met de beginselen van überhaupt het produceren van geluid uit het instrument. Nadat dat na verloop van tijd steeds beter lukte werd zelfs begonnen met het instuderen van een muziekstuk.

Op hetzelfde moment waren de leerlingen van de vereniging in de ander zaal bezig om hetzelfde muziekstuk in te studeren. Aan het eind van de ochtend lieten beide orkesten het resultaat horen, waarbij het overduidelijk was dat de leerlingen in dit geval hun ouders ruim de baas waren. Wat niet wegneemt dat ook de ouders trots konden zijn op zowel hun eigen prestaties als op die van hun kinderen.

Dat muziekvereniging St. Jeanne d’Arc een bruisende vereniging is, blijkt niet alleen uit de organisatie van de ouder-kind ochtend. Zo is de harmonie inmiddels na een succesvol Top2000 concert in december al weer begonnen met haar volgende evenement.

Op zaterdag 14 april staat “Vrienden van de Sjaan Live” op de agenda. De harmonie hoopt dan voor een uitverkocht Café van der Geest een ongedwongen avond vol met popmuziek en gezellige meezingers te presenteren, in samenwerking met maar liefst negen zangers en zangeressen. Zet deze datum daarom alvast in uw agenda en houdt de lokale pers en social media in de gaten.

Foto's PR.