Datum: 01-06-2023 - 17:50
27
jan
'18

Cashloos betalen in Arriva-bussen Zuid-Holland vanaf 1 februari 2018.

Vanaf donderdag 1 februari is het voor reizigers die in een Arriva-bus in Zuid-Holland stappen niet meer mogelijk om een vervoerbewijs in de bus te betalen met contant geld. Arriva is naar aanleiding van een aantal overvallen in 2016 bezig met de overstap naar cashloos betalen in de bussen. Reizigers kunnen reizen...

met de OV-chipkaart, een e-ticket of een vervoerbewijs betalen in de bus met pin, contactloos of creditcard. Arriva verbetert op deze manier de veiligheid in de bus, voor zowel de buschauffeur als de reiziger. Ook wordt het betaalgemak voor de reiziger hiermee verhoogd

Vanaf 1 december 2017 is het al niet meer mogelijk om na 19.00 uur met contant geld te betalen in de Arriva-bussen in Zuid-Holland. De ervaringen van de buschauffeurs en reizigers zijn positief. De reizigers worden geïnformeerd over de nieuwe betaalmogelijkheden middels een uitgebreide reizigerscampagne.

Betaalmethodes
Reizigers kunnen gewoon in- en uitchecken met hun OV-chipkaart of een papieren vervoerbewijs betalen bij de buschauffeur met pin, contactloos of creditcard. Ook is het mogelijk een e-ticket aan te schaffen (zowel geprint als getoond op de smartphone) of een vervoerbewijs te kopen in de voorverkoop bij de Arriva OV Servicepunten en overige verkooppunten in de regio. Meer informatie en alle voorverkoopadressen staan op www.arriva.nl/betaalgemak.

Uitrol Arriva-plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’
Vanaf 1 januari 2018 zijn alle voorbereidingen klaar om over te kunnen stappen naar cashloos betalen. Alle bussen beschikken over een nieuw betaalsysteem waarmee reizigers bij de buschauffeur kaartjes kunnen betalen met pin, contactloos of creditcard.

Arriva is naar aanleiding van een aantal overvallen sinds medio 2016 al bezig met een pakket aan maatregelen om de hoeveelheid contant geld op de bus te verminderen. Dit hele pakket aan maatregelen is onderdeel van het landelijke Arriva-plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’.

De stappen uit het plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’ worden zorgvuldig uitgevoerd, volgens drie voorwaarden:
• Stabiele en goed functionerende techniek
• Overeenstemming met alle betrokken overheden
• Goed geïnformeerde reizigers.

Als aan alle voorwaarden is voldaan, stappen we per regio over naar volledig cashloos betalen. In Brabant en Friesland is Arriva al volledig cashloos, daar is de overgang soepel verlopen. Vanaf 1 februari volgt Zuid-Holland (de regio’s Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland).