24
jan
'18

Gerard en Jeanne van Grieken-van Rijn vieren 60-jarig huwelijksfeest. (foto's)

Woensdagmiddag 24 januari bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Gerard en Jeanne van Grieken - Van Rijn op de Esdoorn. Het echtpaar trad op 3 februari 1958 in het huwelijk in het gemeentehuis van Oegstgeest. Gerard (85) en Jeanne (82) zijn beide geboren en getogen...

in Oegstgeest en twee en half jaar na hun huwelijk is het echtpaar verhuisd naar het Westeinde in Noordwijkerhout. Als oudste zoon werkte Gerard al bij zijn vader op de kwekerij in Oegstgeest, maar het bedrijf moest daar wijken voor woningbouw en vader kocht in 1960 een stuk weiland aan het Westeinde in Noordwijkerhout. De grond werd aldaar flink diep omgeploegd om de goede bollengrond naar boven te krijgen. Later werd het bloembollenbedrijf en grond verdeeld onder Gerard en zijn twee andere broers die ook allemaal bij hun bedrijf zijn gaan wonen.

Het echtpaar heeft elkaar al heel jong leren kennen, de ouders van Gerard en Jeanne kwamen al veelvuldig bij elkaar over de vloer. Maar de vonk sloeg pas veel later over, vlak na zijn diensttijd vroeg Gerard aan Jeanne of ze hem wilde begeleiden op de 25-jarige bruiloft van zijn ouders en sindsdien zijn ze onafscheidelijk gebleven en na vier jaar verkering werd er in 1958 getrouwd.

Het echtpaar is trots op hun vijf kinderen (1 zoon en 4 dochters) en op hun zes kleinkinderen, enige zoon Kees heeft het bloembollenbedrijf aan het Westeinde van vader Gerard voortgezet. 23 jaar geleden deden vader Gerard en zoon Kees aan woningruil, Kees kwam daarmee bij zijn bedrijf te wonen en vader Gerard kon het wat rustiger aan gaan doen in de huidige woning met de toepasselijke naam 'Prettig Geregeld' aan de Esdoorn in de Victorwijk.

Jeanne moest destijds wel flink wennen aan al die mensen zo dicht op elkaar wonend want dat was ze niet gewend met alle vrijheid op het Westeinde, maar nu zou ze er niet meer weg willen. Gerard en Jeanne hebben zich tijdens hun werkzame leven volledig ingezet voor hun gezin en bedrijf. Daarnaast hadden beide toch ook hobby's, Gerard is, ondanks hij geen technische opleiding genoten heeft, zeer technisch aangelegd. Vooral lekker knutselen aan radio's of bandrecorders had zijn voorkeur, maar het was ook wel handig bij het onderhouden en repareren van de machines die gebruikt werden op zijn bloembollenbedrijf.

Ook heeft Gerard jarenlang aquariums gehad en was orgelspelen, en later ook door zijn kinderen, een gezamenlijke bezigheid van het gezin. Jeanne die voor haar trouwen in een modewinkel in Leiden had gewerkt, heeft altijd de interesse in kleding en mode gehouden. Ze maakte voor al haar kinderen de kleding en verzorgde ook met veel plezier de dieren die het gezin heeft gehad en nog heeft in de tuin (kippen). Bijzonder is ook dat Gerard en Jeanne met hun kinderen al heel vroeg op vakantie gingen, vooral kamperen was daarbij favoriet en dat gebeurde in de jaren 60/70 nog niet veel.

Het echtpaar viert eigenlijk al een heel jaar lang feest, de kinderen en kleinkinderen en familie hebben het afgelopen jaar ervoor gezorgd dat het bruidspaar iedere maand een bijzonder en gezellig uitje had. Op zaterdag 3 februari is de afsluiting van een feestelijk jaar en wordt het 60-jarig huwelijksfeest uitgebreid gevierd op Landgoed Tespelduyn. De redactie van BON wenst het echtpaar nog vele mooie en gezonde jaren met elkaar en hun gezin.

Foto's BON.