Datum: 28-05-2023 - 05:19
22
jan
'18

300 deelnemers bij de NSL Trailrun 2018. (foto's)

Atletiekvereniging de Noordwijkerhoutse Strandlopers, beter bekend als NSL, organiseerde voor het derde jaar op rij een trailrun door het mooie Noordwijkse Duingebied. Het voorjaarsachtige weer heeft er zeker toe bijgedragen dat de opkomst de verwachtingen overtrof. De opkomst van de trailrun is een...

mooi begin voor het jubileumjaar van de NSL. In haar 50-jarig bestaan heeft de atletiekvereniging al heel wat wedstrijden georganiseerd. De relatief nieuwe Trailrun werd afgelopen zondag voor de derde keer gelopen. Met een opkomst van ruim 300 deelnemers overtrof dit de verwachtingen.

De traillopers werden om 11.00 uur vanuit Piet Florisdal door boswachter Thomas Peek “weggeschoten”. De Technische Commissie had een verrassend parcours uitgezet. Dit liep niet alleen door de duinen, maar ook een stuk over het strand en kende veel variatie in ondergrond en hoogtes. Met de nodige trappen, duinen en strand op- en afgangen werd de loop afwisselend als zeer pittig ervaren.

Men kon kiezen voor een kleine ronde van 8 kilometer of een grote van ca. 15 kilometer. Onderweg blijft het zaak attent te lopen om de gele NSL bordjes goed in de gaten te houden om het juiste pad te kiezen. Posters en/of verkeersregelaars ontbreken, hetgeen kenmerkend is voor een trailrun.

Bij de korte afstand van 8 km ging de overwinning bij de dames naar Kasia Libera (NSL), gevolgd door een tweede plek voor Jantien Backer en een derde plaats voor Karin van Leeuwen. Bij de heren streek Casper Klein Essink met de overwinning. Hier werden Jeroen Korpershoek en Rob van Rooijen (NSL) respectievelijk tweede en derde.

Bij de 15 km was het Nancy Sieling van de organiserende vereniging die als eerste over de finish kwam. Tweede werd Esther Kortekaas en derde Joanie Reitsma. Bij de heren ging over dezelfde afstand de overwinning naar de Voorhouter Martin Kerkvliet(TVB). Alfred Roelen van NSL werd kort achter hem tweede en Martijn Steenvoorden derde.

NSL organiseert op 18 februari 2018 haar volgende wedstrijd: de NederStrandLoop. Start is om 11:00 vanaf de Langevelderslag. Het parcours gaat over fietspaden en het strand. De finishtijden zijn te zien op www.av-nsl.nl. De NSL is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie. De NSL is opgericht in 1968 en viert dit jaar haar gouden jubileum.

Foto's NSL. (klik hier voor meer foto's op de Facebook-pagina van de NSL)